Hlavní navigace

První notebook s procesorem Core i7 představen

3. 2. 2009

Sdílet

I když Intel plánuje uvést mobilní verze procesorů postavených na architektuře Nehalem až v druhé polovině tohoto roku, firma Eurocom již představila svůj model notebooku, který je postaven na desktopovém procesoru Core i7.

Společnost Eurocom se už v polovině loňského roku blýskla například notebookem, který byl osazený čtyřjádrovým serverovým Xeonem X3360 či levnějším desktopovým Core 2 Quad (více informací najdete v článku Supervýkonný notebook se čtyřjádrovým procesorem je už realitou). Nyní ohlásila model Phantom i7, který bude moci být vybaven procesory Core i7 920, 940 či dokonce nejrychlejším typem 965 s frekvencí 3,2 GHz. Tento procesor bývá označován jako nejrychlejší procesor pro desktopy v současnosti a nyní bude tedy osazen i v notebooku, který se tak stane nejvýkonnějším dostupným x86 notebookem.

Eurocom svůj první notebook na světě s procesorem Core i7 plánuje dodávat od května a ten dále bude obsahovat čipset X58 a grafický čip od Nvidie s 1 GB grafické paměti. Jeho využití bude hlavně jako desktop replacement (náhrada běžného počítače).

Dále bude tento notebook disponovat 17" displejem, až 1,5GB diskovou kapacitou, maximálně 8 GB operační paměti a bude dodáván s Windows Vista nebo Linuxem. Váha by měla činit 5,4 kg a bude vybaven 12článkovou baterií. Cena zatím nebyla upřesněna.

Technické detaily najdete na stránkách výrobce.