Hlavní navigace

První telefon Samsung s OS Android

28. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Smartphone Samsung I7500 nabídne 3,2“ dotykovou obrazovku s rozlišením 320x480 bodů, 8 GB interní paměti, Wi-Fi a stále oblíbenější systém Google Android. V Evropě se mobil začne prodávat v červnu.

Samsung je prvním velkým výrobcem mobilních telefonů, který pod svou značkou vydává chytrý telefon s operačním systémem Google Android. Jeho hlavními konkurenty má být v USA iPhone 3G, v Evropě pak takový jasný protivník není, nicméně z mobilů na trhu je mu velmi podobný T-Mobile G1 známý též jako HTC Magic.

I7500 má velkou 3,2“ AMOLED obrazovku s rozlišením 320x480 pixelů, Wi-Fi, Bluetooth, GPS navigaci a podporuje sítě GSM (850/900/1800/1900) a HSDPA/HSUPA. Vnitřní paměť je 8 GB a lze ji rozšířit SD/SDHC kartou, které se dnes nabízejí až ve velikosti 32 GB. Co jistě mnozí zákaznici ocení je 3,5mm audio jack, díky kterému zle připojit libovolná sluchátka bez otravné redukce. Standardizace se projevuji i v synchronizačním konektoru, kterým je standardní Micro-USB, takže opět odpadá nutnost speciálních kabelů výrobce.

Tloušťka telefonu je 1,19 cm, čímž nepatří k nejtenčím, ale není ani nijak extra „tlustý“, výška je 11,5 cm a šířka 5,6 cm. T-Mobile G1 má tloušťku 1,65 cm, na druhou stranu disponuje výsuvnou QWERTY klávesnicí.

Kapacita baterie je slušných 1500 mAh, není ovšem známo, jak dlouho si s ní telefon vystačí, zvláště při zapnutém Wi-Fi či GPS. Fotoaparát má rozlišení 5 Mpix, k dispozici je naštěstí i přisvětlovací dioda. Mezi podporovanými multimediálními formáty je MPEG4, WMV, MP3, WMA, AAC, do samozřejmé softwarové výbavy patří webový prohlížeč, organizér, Google Maps.

Nezodpovězenou otázkou zůstává, zda displej bude novější kapacitivní nebo starší resistivní. Kapacitivní nabízejí lepší odezvu a snadnější přímé ovládání přímo prsty.

Jisté je, že I7500 se evropští zákazníci dočkají už v červnu (jún) za zatím neuvedenou cenu.

Z rostoucí obliby Google Android má radost kde kdo, rozhodně ovšem ne Microsoft, protože firmě klesají příjmy za mobilní systém Windows Mobile. Nicméně Microsoft se jen tak nevzdá a jistě se pokusí novou na podzim chystanou verzí Windows Mobile 6.5 opět získat náskok na trhu mobilních systémů.

 

CS24

Samsung I7500

Samsung I7500