Hlavní navigace

První základní deska HT3 System Bus Ready

12. 1. 2008

Sdílet

AsusTeK uvádí na trh základní desku M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, která podporuje čtyřjádrový AMD Phenom a nejnovější čipset AMD 790FX. Disponuje nejnovější systémovou sběrnicí HyperTransport 3.0 (HT3) s rychlostí až 5200 MT/s a čtveřicí VGA slotů PCIe2.0 x16.

CS24

Nová deska od Asusu je něco pro skutečné znalce, kteří dokážou ocenit a využít jak rychlejší sběrnici, tak zejména čtyři PCI-E grafické sloty pro zapojení několika grafických karet najednou v režimu SLI (nVidia) či Crossfire (ATI/AMD).

Deska je vybavena i extra paměťovými chladiči. Běžné chladiče paměťových modulů, jako jsou rozvaděče tepla, sice odvádějí teplo od modulů, to však i nadále zůstává uvnitř samotného systému. Asus Cool Mempipe odvádí teplo generované paměťovými čipy do tepelné nádrže umístěné poblíž zadních I/O portů, odkud je odváděno pomocí vzdušných proudů vznikajících uvnitř systému. Toto chlazení tepelnými trubicemi snižuje teplotu paměti až o 10 °C v systémech s vodním chlazením a až o 5 °C v systémech se vzduchovým chlazením, čímž zajišťuje stabilnější provoz. Přizpůsobivý design obstará chlazení jednostranným i dvoustranným paměťovým modulům, s rozvaděči tepla i bez nich.

Pomoci přetaktování má Precision Tweaker 2 která dodává 0,02 V na každou krokovou úpravu NB napětí, SB napětí a DRAM napětí, čímž optimalizuje výkon při přetaktování. Snížením rozdílu mezi napětími se tak uživatelé mohou lépe přiblížit nejvyššímu napětí, které je pro systém přijatelné.

- - Alexandr Radecký