Hlavní navigace

RAD: Služby páteřních sítí mohou být poskytovány na paketových spojích

21. 10. 2008

Sdílet

Přístupová bránu IPmux-216, která podle výrobce dovolí telekomunikačním operátorům nabídnout klíčové služby poskytované dosud na páteřních spojích i na paketových sítích, představila společnost RAD. Novinka umožňuje nasadit TDM, HDLC a ethernetové služby nad klasickou paketovou sítí, přičemž pro tyto služby využívá technologii pseudowire (mechanismus, který emuluje atributy přenosových služeb), díky čemuž podporuje zapouzdření TDMoIP, CESoPSN, SAToP i HDLCoPSN, a to s minimální procesní prodlevou.

Přístupová bránu IPmux-216, která podle výrobce dovolí telekomunikačním operátorům nabídnout klíčové služby poskytované dosud na páteřních spojích i na paketových sítích, představila společnost RAD. Novinka umožňuje nasadit TDM, HDLC a ethernetové služby nad klasickou paketovou sítí, přičemž pro tyto služby využívá technologii pseudowire (mechanismus, který emuluje atributy přenosových služeb), díky čemuž podporuje zapouzdření TDMoIP, CESoPSN, SAToP i HDLCoPSN, a to s minimální procesní prodlevou. Produkt nabízí relativně velký počet portů, vysoký výkon a zaručenou kvalitu služby.
Přínosy řešení IPmux-216:
· Zajišťuje nepřerušenost služby i v případě paketového transportu, přitom kompletně podporuje emulaci pseudowire.
· Nabízí ekonomicky výhodnou alternativu drahému pronájmu přenosové kapacity za využití stávajícího vybavení.
· Snižuje celkové výdaje na zajištění PSTN (Public Switched Telephone Network) konektivity.
· Zajišťuje kvalitu služby TDM s nízkou prodlevou, minimální ztrátou paketů a nastavitelnými parametry zpoždění paketů při průchodu sítí (jittering).
· Zvyšuje výkon použitím kapacit pseudowire a schopností řídit službu.

IPmux-216 tak umožňuje poskytovatelům rozšířit služby z páteří do paketových sítí, a to bez omezení na kvalitu služby nebo nutnosti nahrazovat existující vybavení. Stejně tak umožňuje poskytovatelům služeb přidat komunikační linky na druhé vrstvě do svého portfolia, což snižuje výdaje na zajištění PSTN konektivitu a při komunikaci mezi pobočkami.
IPmux-216 kromě toho podporuje mobilní operátory při migraci služeb na ekonomicky výhodnější provoz.

 

Autor článku