Hlavní navigace

RAD Studio 2007 podporuje vývoj aplikací pod Windows i pro .Net

10. 9. 2007

Sdílet

RAD Studio 2007, novou verzi prostředí pro rychlý vývoj aplikací (RAD) pro platformu Microsoft Windows, uvedla na náš trh společnost CodeGear.

RAD Studio 2007, novou verzi prostředí pro rychlý vývoj aplikací (RAD) pro platformu Microsoft Windows, uvedla na náš trh společnost CodeGear.
Novinka je podle výrobce navržena tak, aby vývojářům pomohla rychleji a levněji vytvářet bohaté daty řízené aplikace pro Windows a web.
RAD Studio 2007 (známé také pod kódovým jménem Highlander) sdružuje nástroje Delphi for Win32, C++Builder a Delphi .NET 2.0 do jednoho integrovaného prostředí. Jedná se tak údajně o jediné integrované vývojové prostředí (IDE), které podporuje rychlý vývoj aplikací jak pod nativním prostředím Microsoft Windows, tak i vývoj aplikací pro architekturu .NET v prostředí Windows 2000, XP a Vista. Kombinace nástrojů dovoluje vývojářům vytvářet webové, stolní i klient/server aplikace pro Windows na všech třech uvedených platformách a stejně tak je nasazovat do provozu na všech z nich.
Edice Professional stojí 28 700 Kč (bez DPH), edice Enterprise přijde na 58 000 Kč. Nejobsažnější edice Architect stojí 76 600 Kč.
"CodeGear RAD Studio dává vývojářům pružnost použít operační systém, který nejlépe odpovídá jejich potřebám a zároveň pomocí něj mohou vytvářet aplikace pro více verzí operačního systému Windows včetně Windows Vista; navíc pro prostředí webu", řekl Nick Hodges, produktový manažer pro Delphi u společnosti CodeGear.
Nový produkt je součástí rodiny produktů společnosti CodeGear, která zahrnuje nástroje Delphi, C++Builder, Delphi for PHP, InterBase, JBuilder a nové integrované vývojové prostředí jazyka Ruby on Rails, které bude k dispozici během druhé poloviny roku 2007.