Hlavní navigace

RealPort Integrated PC Card

1. 2. 1999

Sdílet

Firma Xircom nedávno uvedla na trh patentovanou řadu RealPort adaptérů PC Card s integrovanými konektory. Největším ...


Firma Xircom nedávno uvedla na trh patentovanou řadu RealPort adaptérů PC Card s integrovanými konektory. Největším problémem mobilních uživatelů PC Card jsou totiž ztracené nebo jinak poškozené kabely.
Řada integrovaných PC Card řady RealPort obsahuje všechny funkce, které potřebujete k úspěšnému připojení, ať už jste v kanceláři, na cestě, nebo kdekoliv jinde ve světě. Stačí pouze jediná PC Card – a nepotřebujete žádné další kabely a různé redukce, u nichž hrozí jejich ztráta či zničení. Pouze připojíte komunikační kabely se standardními koncovkami RJ-45 (Ethernet) nebo RJ-11 (telefon) přímo do PC Card. Volný průchozí konektor pro tel. přístroj pak umožňuje v kanceláři přijímat hovory i bez opětovného odpojování modemového kabelu. U modelů, vybavených modemem, je navíc speciální konektor, do kterého lze připojit (přes speciální sadu) i GSM telefon nebo se připojit k ISDN síti. Po skončení práce pak jednoduše kabely odpojíte, případně ještě zavřete krytku PC Card slotu na notebooku.
Bezkabelová PC Card firmy Xircom je přirozeným vyšším vývojovým stupněm v mobilní komunikaci. Lze sledovat i postupný vývoj mobilních komunikačních zařízení: na počátku zcela externí zařízení, připojitelné přes paralelní komunikační port, poté (a dodnes) PCMCIA/PC Card formát karty, která je zčásti uvnitř notebooku, zčásti má hardware stále umístěn „venku“ (ve speciálních redukčních konektorech), a následně zcela interní integrované řešení. Nutno dodat, že toto řešení je výhradně patentované firmou Xircom, přestože i ostatní velcí výrobci se pokoušejí výše uvedené problémy řešit svou cestou (zásuvné redukční konektory).

Autor článku