Hlavní navigace

Recenze: Able2Extract Professional 14

Sdílet

 Autor: Investitech
Kanadská firma Investitech přišla s novou, v pořadí již čtrnáctou verzí svého programu Able2Extract Professional.

Není to přímá konkurence Acrobatu, jedná se spíše o nástroj pro převádění souborů z formátu PDF do dalších programů (zmínit můžeme třeba Word, Open Office, PowerPoint nebo AutoCAD). Je jasné, že vysoce kvalitní OCR je samozřejmostí.

Novinka se oproti minulé verzi výrazně vylepšila. Řada změn zůstala pod kapotou, ale některé jsou jasné od první chvíle. Vyzdvihnout je nutné zejména konverzi do Excelu, kde získáme plnou podporu ručního nastavení vzhledu vznikající tabulky. Nový AI engine samozřejmě výrazně napomáhá.  V nabídce je konverze do templátů Smart a Master. Program automaticky porozumí struktuře tabulky, kterou budeme konvertovat a pro případné příští použití si to bude pamatovat. Rozdíl mezi Smart a Master je v tom, že ten první se používá pro jednu konverzi, zatímco druhý pro konverzi ve velkém.

Stejně dobře ale probíhá i konverze do dalších programů, sedmistránkový vědecký článek plný grafů a v dvousloupcovém provedení byl převeden do Wordu bez jediné chybičky za pouhých 6 vteřin.

Vedle klasických kroků umožňujících přímé úpravy v textu máme k dispozici řadu dalších nástrojů, které se mohou hodit, včetně vodoznaku nebo digitálního podpisu. Pokud jej již nemáme, můžeme si ho připravit rovnou z tohoto programu. Pro větší bezpečnost si do tohoto podpisu můžeme vložit kryptografický klíč. Zlepšila se také práce s tabulkami, které si můžeme pohodlně upravovat.

Pokud chceme něco kritizovat, budou to asi občas  graficky nesrozumitelné ikonky, jejichž význam budeme muset odhadovat od boku.

Verdikt

Co říci celkově? S cenou 149 dolarů není tento program ani nijak mimořádně levný, ale ani nijak mimořádně drahý. Pokud potřebujeme spíše pracovat přímo ve formátu PDF, bude asi lepší sáhnout po něčem konkurenčním, ale v případě, že nás zajímá spíše konverze tohoto formátu, budeme na správné cestě.

 

Pro: Bezchybná konverze do hlavních formátů

Proti: Některé ikonky jsou vzhledově nesrozumitelné

Celkem: 85 procent

Výrobce: Investitech

Cena: 149 USD (cca 3 350 Kč)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.