Hlavní navigace

Recenze: Accutone Pisces Band – vlk v rouše beránčím

27. 6. 2013

Sdílet

 Autor: accutone.cz
Sluchátka Accutone Pisces Band sbírají ocenění po celém světě, pojďme se přesvědčit, zda oprávněně. Vyplatí si pořídit horkou novinku na českém trhu?

Při vyslovení jména výrobce by vás patrně nenapadlo Accutone zařadit po bok prémiových značek jako Beats by Dr. Dre, AKG nebo Bose. Při pohledu na elegantní vzhled sluchátek již určitě ano. Ptáte se, proč jste o výrobci dosud neslyšeli? V uplynulých 40 letech se zabýval výhradně výrobou profesionálních headsetů pro callcentra a až nyní své zkušenosti přináší do spotřebitelského segmentu. A proč zrovna název Pisces? Je to prosté, podobně jako další sluchátka od Accutone jsou názvy odvozeny od hvězdných znamení a v tomto případně se jedná o ryby.

Již z technických parametrů je zřejmé, že před sebou nemáme žádná ořezávátka a máme se těšit na špičkový zvuk. Ostatně i cena atakující hranici 5 000 Kč naznačuje, že se jedná o prémiový produkt. Základ tvoří hliníková konstrukce, díky které sluchátka váží pouhých 150 gramů. Na hlavě Pisces Band prakticky necítíte, čemuž napomáhá rovněž kožené polstrování příjemné na dotek. K tomu všemu 40mm reproduktory nejsou s konstrukcí spojeny pevně, proto se přizpůsobí vaší hlavě a sluchátka netlačí.

Accutone Pisces Band zaujmou již na první pohled

Zvuk, jak v koncertní síni

Mezi velké přednosti patří robustní skládací konstrukce, která sluchátka předurčuje také jako společníka na cesty. Okolí tlumí dobře, ale bohužel musíme upozornit, že při vyšších hlasitostech hudba proniká do okolí, což spolucestujícím, kolemjdoucím po ulici nebo ostatním studentům v knihovně nemusí být příjemné. Vzhledem k jejich cestovnímu zaměření je to poněkud na škodu, ale jedná se o daň za čistý zvuk, který vychází z polootevřené koncepce.

Právě kvalita zvuku a hudební rozsah vás prakticky posadí na zadek a to doslova, obzvláště pokud jste zvyklí na sluchátka z dolní cenové kategorie. Zpočátku vám rozhodně bude chybět tolik typické přebasování, ale později konečně objevíte pravé kouzlo hudby, které tkví v čistém podání.

Accutone Pisces Band charakterizují jasné výšky, výrazné středy i podmanivé hloubky vše dokonale vyvážené i při vyšších hlasitostech. Jednoduše řečeno s Pisces Band je radost poslouchat klasickou i mainstreamovou hudbu. 

Drobnosti, které potěší

Tím to zdaleka nekončí, protože sluchátka jsou vybavena ovládacími tlačítky a všesměrovým mikrofonem. Tyto prvky přijdou vhod právě při cestách, protože nemusíte telefon vyndávat z kapsy a sundávat sluchátka z hlavy. I v této oblasti se projevily zkušenosti výrobce a kvalita hovoru byla na vysoké úrovni. Protože se během hovoru slyšíte, do mikrofonu instinktivně nekřičíte. Ovšem nutno upozornit, že tlačítka fungují pouze se zařízeními s nakousnutým jablkem ve znaku. Využívají totiž applovské čipy, které umožňují plně digitální řízení hlasitosti, příjem a ukončování hovorů a také volbu skladeb stiskem tlačítka dálkového ovládání. Naopak si výrobce pochvalu zaslouží za volbu plochého kabelu, který se nezamotá.

Verdikt

Ocenění TOP PRODUKTSluchátka s cenou pohybující se v řádu tisíců nekupujeme každý den. Pokud za své peníze chcete špičkovou kvalitu, rozhodně výběrem Accutone Pisces Band neuděláte chybu. Kombinace matného plastu a hliníku působí hodnotně a v koženém pouzdře sluchátka při transportu nepoškodíte.

Mějte na paměti, že podobně jako u dalších produktů zaměřených na audiofily, plnohodnotný výkon získáte až po rozehrání sluchátek po dobu několika desítek hodin. Samozřejmě pokud si chcete hudbu skutečně vychutnat, zapomeňte na komprimované MP3 s bitrate 128kbps, stejně jako na internetová rádia a pošlete do sluchátek pořádný nekomprimovaný signál. Odměnou vám za to bude zážitek jak v koncertní síni.

Protože jsou sluchátka vybavena mikrofonem a nechybí ani certifikace Made for iPhone, iPod a iPad, která garantuje kompatibilitu s produkty Apple, na základě výše řečeného udělujeme Accutone Pisces Band ocenění TOP PRODUKT 2013. Pro úplnost dodáme, že kromě bílého provedení jsou sluchátka dostupná od června 2013 na tuzemském trhu také v sytě oranžové a černé barvě.

 

Hodnocení: 94 %
Cena: 4 990 Kč

Za zapůjčení děkujeme tuzemskému distributorovi Accutone

 

Technické specifikace

Průměr reproduktoru: 40 mm
Typ reproduktoru: dynamický

Impedance: 32Ω ± 15% při 1kHz

Frekvenční rozsah: 20 - 20,000Hz
Akustický tlak: 118 ± 3dB při 10mW
Délka kabelu: 1,3 m
Váha: 150 gramů

Byl pro vás článek přínosný?