Hlavní navigace

Recenze: Advanced System Optimizer

11. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Systweak Software
Tento program, pocházející poněkud nečekaně z indické dílny (firma Systweak Software), je jedním z nejlepších balíků, které pro fyzické zdraví svého počítače a vlastní duševní zdraví můžeme mít.

Jedná se o zvláštní kombinace přehledného rozhraní a robustních aplikací. Pohodlné práci napomáhá to, že se jednotlivé aplikace dělí na samostatná okna, která nás potom vedou za ručičku. Těch základních skupin je celá řada – Smart Pc Care, která dělá základní triky jako je kontrola Registry, defragmentace, nebo odstraňování duplicitních souborů.

Skupina Drive Updater se stará o to, abychom měli na počítači vždy ten poslední driver. Game Optimizer se postará o to, aby nás při hraní počítačových her nic nerušilo – získáme virtuální plochu, kde si nepustíme písničky, nenaskočí nám Skype a nepoběží žádná jiná aplikace.

System Protector funguje coby bezpečnostní balík – v reálném čase monitoruje všechny běžící aplikace a identifikuje a odstraňuje potenciální nebezpečí. Její součástí je i velice solidně fungující anti-spyware. Takhle bychom mohli pokračovat ještě dlouho, protože dalších skupin je ještě šestnáct. S klidem tak lze konstatovat, že jen těžko budeme hledat aplikaci potřebnou k vyladění počítače, kterou by nám balík Advanced System Optimizer neposkytoval.

Některé aplikace fungují na jedno kliknutí, některé naopak v několika krocích. Ve všech případech ale máme možnost se po analýze zastavit a popřemýšlet, než jednoduše zmáčkneme Ano. Úplně všechno dotažené k dokonalosti není, třeba skenování odhalilo 3 242 duplikátních souborů, které si můžeme sestavit podle řady kritérií (jako třeba jen hudební soubory nebo jen kompresované soubory). Získáme základní informaci o názvu a umístění v adresáři, problém nastane ve chvíli, kdy je chceme vymazat, protože se ukáže, že je musíme pěkně ručně po jednom označit.

ASO

Program je jedním z nejkomplexnějších utilit zaměřených na pravidelné vylaďování počítače. Ne každá aplikace je stejně robustní a v některých případech jsou samostatně existující programy o něco účinnější, ale jako ucelený balík nemá tento software plnohodnotnou konkurenci. A za cenu pod 40 dolarů, no nekupte to.

Pro: Ucelený balík utilit pro vyladění počítače

Proti: Někdy chybí k dokonalosti malý krok

Celkem: 80 procent

Výrobce: Systweak Software

Cena: 39,95 USD (asi 800,- Kč)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.