Hlavní navigace

Recenze: AutoMagic Pro Artistic Photo Effects

Sdílet

 Autor: Auto FX Software
Společnost Auto FX má v nabídce novinku v podobě softwaru AutoMagic Pro.

Jedná se o další z dnes tak módních programů, které z poctivé fotografie udělají cosi, co při trošce dobré vůle můžeme vydávat za malbu. Kdysi to bývala okrajová záležitost v pokročilých fotoeditorech, dnes jde často samostatné programy.

AutoMagic Pro Artistic Photo Effects

Rozhraní je poněkud neobvyklé a snaha vypadat retro míří buď na mladší zákazníky nebo na hračičky, kteří si s programem zajímavě pohrají. Nicméně odhadnout, co která ikonka vlastně znamená, je díky tomu poněkud složité.

AutoMagic Pro Artistic Photo Effects

V nabídce je toho dost, celkem 9 různých stylů, včetně možnosti udělat z fotografie komiksovou kresbičku. Všechno ještě můžeme ladit, takže těch efektů je více než 40. U každého si můžeme nastavit ještě věci jako je typ štětce nebo tlak na plátno, nicméně tyto drobnosti zase výsledek nijak razantně neovlivní. A když ale k tomu přidáme ještě volbu typu plátna, je jasné, že budeme mít večer co dělat.

AutoMagic Pro Artistic Photo Effects

Program běží svižně, ale nějaké vlastní úpravy si budeme muset udělat. Defaultní nastavení oblíbeného Před/Po je z nepochopitelných úvodů horizontální, což z fotografie udělá nepoužitelnou placku. Program žádné viditelné vady nemá, snad jedinou opravdovou ránou pod pás je cena 199 dolarů.

 

Verdikt

Celkově lze konstatovat, že program dělá co slibuje, navíc celkem svižně, takže na rendering si nebudeme muset odskakovat. Otázkou je spíše jestli něco podobného vůbec budeme potřebovat víc než jednou. A za téměř 200 dolarů, to si pravděpodobně vystačíme s testovací verzí.

 

Pro: Zajímavé výsledky, rychlost

Proti: Vysoká cena

Celkem: 70 procent

CS24

Výrobce: Auto FX Software

Cena: 199 USD (asi 5 tisíc korun)

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.