Hlavní navigace

Recenze: Bezpečnostní řešení od Emsisoft

18. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Emsisoft
Relativně méně známá rakouská firma Emsisoft nabízí svůj přístup k bezpečnostním balíkům. V nabídce je program Anti-Malware 8 a Internet Security Pack 8.1.

Anti-Malware tak trochu klame tělem. Podle názvu se jedná o jednorázovou utilitku, ale v programu toho ve skutečnosti najdeme víc, především antivirový program. A jak je již u firmy Emsisoft tradicí, opět se jedná o kombinaci vlastního s licencovaným. U pětky se jednalo o Ikarus, tady jde o licenci Bitdefender. Díky zdrojenému skenování je samozřejmě antivirová ochrana robustní a program se v řadě testů dostává na špičku.

U ochrany před malwarem je tomu, poněkud zvláštně, spíše naopak. Na řadě přístrojů neodstraňuje malware bezezbytků, v některých testech měl určité problémy i s blokováním. Ani antiphishing není na špičkové úrovni. Behavior Blocker by měl tvořit třetí rovinu ochrany. Program se automaticky hlásí k firemní cloudové databázi, takže má informace o případném nebezpečí v reálném čase, navíc konstantně monitoruje chování všech aplikací, takže může reagovat na problémy. Aplikace má ale sklon k falešné pozitivitě, takže těch upozornění občas dostáváme víc, než je bezpodmínečně nutno. Ovšem za 16 dolarů jako samostatný antivirus, proč ne.

Emsisoft Internet Security

Internet Security Pack samozřejmě obsahuje Anti-Malware a k tomu dostaneme firewall Online Armor 6 Premium. I to je za 30 dolarů (v obou případech pro jeden počítač) cena kulantní. V balíku je téměř vše, co můžeme potřebovat – bezpečné bankovnictví, webový štít, ochrana proti keyloggerům, skener rootkitu, ochrana proti červům. Nezávislá laboratoř AVLab ale v testech proti nebezpečným URL ohodnotila předposledním místem.

Stejně jako v případě samotného antivirového programu (důvod, proč nazvat antivirák antimalware snad leží v historii firmy, kterou zakládali nadšenci v oblasti ochrany proti malwaru a už se jim nechtělo název programu, který původně fungoval jako paralelní doplněk zavedených značek, měnit), i zde platí, že se nejedná o špatný program. Jeho základním problémem je to, že na trhu jsou lepší.

Pro: Cena

Proti: Nižší kvalita malwarové ochrany

Celkem: 65 procent

CS24

Výrobce: Emsisoft

Cena: 503,- Kč (aktuální cena na webu k 14.10. za 1 licenci pro 1 počítač - Emsisoft Internet Security Pack)

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.