Hlavní navigace

Recenze: Bitdefender Internet Security 2018

30. 10. 2017

Sdílet

 Autor: Bitdefender
Rumunské firma BitDefender nabízí novou verzi svého oblíbeného bezpečnostního balíku. Na co se v ní můžeme těšit?

Když se jedná o počítačovou bezpečnost, někteří z nás dávají přednost minimální kombinaci aplikací. Jiní zase chtějí mít v bezpečnostním balíku všechno, co si mohou představit, a pokud je to možné, tak i ještě něco navíc. A stejně jako v minulosti, Bitdefender myslí spíše na tu druhou skupinu. S letošním přídavkem podpory iOS (pokud si koupíme nejdražší verzi Total Security) dostaneme do ruky pravděpodobně nejkomplexnější balík na  trhu.

Samotný antivirus nabízí, stejně jako v minilosti, ochranu v několika vrstvách – první je skenování při instalaci. Pokud si v tomto případě s problémem neporadí, vynutí si rebootování a zasáhne ještě dříve, nežli se plně nainstalují Windows. Stejně tomu tak je i u antimalwarové ochrany, která ovšem není nijak závratná. Nezávislé testovací firmy Bitdefender milují a prakticky v každém testu je antivirák na špičce.

Zajímavá je dvoustupňová ochrana proti ransomware. Funguje to tak, že si označíme soubory či adresáře, které považujeme za mimořádně důležité pro chod počítače, a tyto Safe Files potom nepůjdou bez povolení změnit. Jako druhá ochranná vrstva je potom hlídání podezřelé aktivity. Pokud tohle není dost, tak výtečně funguje také přímé blokování stránek, a to i těch, které jsou zatím jenom podezřelé. Tady Bitdefender konkurenci nenašel.

A když příjde čas na „přidanou hodnotu“, nebude toho málo.Vedle několika druhů skenování je zde i Home Scanner, který kontroluje všechny periférie připojené k domácí síti. Poněkud rudimentární, nicméně dostatečně funkční, je i manažer hesel. SafePay se postará o bezpečnost internetového placení a pro jistotu nepovoluje žádné plug-ins. Spam Filter je plně integrovatelný jak do Outlooku, tak i do Thunderbirdu. Zajímavá je ochrana webové kamery proti zneužití. Pokud nám nestačí Safe Files, můžeme si důležité soubory také zakódovat. Pro rodičovskou kontrolu je zde plně funkční aplikace Parental Advisor.

Balík Internet Security neobsahuje ani ochranu pro Mac (ta stejně znamená pouhý antivirus), ani pro aplikace s Androidem. Pro ně si musíme koupit o 8 dolarů dražší verzi Total Security, se kterou ale místo licence pro tři počítače získáme licenci pro počítačů pět.

Verdikt

Bitdefender Internet Security 2018 je kvalitní balík bezpečnostních programů, postavených zejména kolem vynikajícího antivirového programu a stejně kvalitního anti-phishingového programu. V balíku navíc najdeme dostratečnou nabídku dalších aplikací, takže Bitdefender je i v letošním roce plnohodnotná alternativa ostatním zavedeným bezpečnostním balíkům.

 

Pro: Vynikající antivirová a anti-phishingová ochrana

Proti: Antimalwarová ochrana je průměrná

Celkem: 90 procent

Výrobce: BitDefender

Cena: 839,44 Kč (aktuální akce přepočtená k 30.10.)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.