Hlavní navigace

Recenze: Canon Pixma MP540

15. 2. 2009

Sdílet

Na trhu se dnes prodává spousta opravdu levných multifunkčních zařízení, většina z nich však není tak skvělá, jak se může na první pohled zdát. Jak v silné konkurenci obstojí Canon Pixma MP540?

Canon Pixma MP540

Již první pohled na Canon Pixma MP540 ve vás vzbudí pocit, že jde o kvalitní multifunkční zařízení, od kterého byste však v této cenové hladině raději příliš neočekávali. Poutavé stříbrno-černé vnější provedení spolu s ukrytým ovládacím panelem a automaticky se vyklápějícím zásobníkem papíru to vše jen potvrzují.

canon pixma mp540

Zařízení nás ale kromě svého vzhledu potěšilo také po technické stránce. Kvalitní barevný TFT displej a rolovací kolečko umožňují snadný a rychlý přístup ke spoustě funkcí. Produkt sice nepodporuje Wi-Fi sítě, ale sloty pro paměťové karty a podpora PictBridge tu nechybí. Největším překvapením pro nás byla přitomnost dvou podavačů listů, z nichž jeden je určený výhradně pro fotografický papír. Díky tomuto šikovnému vylepšení už nebudete muset neustále měnit papír podle toho, co chcete právě vytisknout.

I když neradi, jednu zásadní věc tomuto zařízení přeci jen vytknout musíme, a sice rychlost tisku. Výkon 2,4  barevné stránky za minutu je totiž nepříliš přesvědčivým výsledkem, zejména pak v přímém porovnání s levnějším Epsonem Stylus SX200´s, který nabízí při shodném nastavení výkon 3,1 stránky za minutu.

Kvalitu tisku bychom ocenili jako velmi dobrou, avšak s výhradou lehce neostrých ohraničení textu a snad až příliš výrazných barev u obrázků. Nejkvalitnější režim tisku nabízí vynikající barevnou hloubku, ovšem při rychlosti 0,5 stránky za minutu. Při tisku barevného textu jsme naměřili 1,6 stránky za minutu. Integrovaný skener se v testu vyznačoval dobrými a poctivými výsledky, kterých navíc dosáhnul za rozumnou dobu.



Verdikt:

Canon Pixma MP540 disponuje povedeným designem, pochlubí se také uživatelskou přívětivostí a vysokou kvalitou tisku. Proces tisknutí sice není tak rychlý, jak bychom si přáli, ale jinak produktu nemáme příliš co vytknout.

 

canon pixma mp540_02

 

Hodnocení: 80%

Cena: cca 2400 Kč s DPH

CS24

Technické parametry:

inkoustová tiskárna/skener/kopírka;
rozlišení tisku 9600 x 2400;
rozlišení skeneru 2400 x 4800;
uváděná/skutečná rychlost tisku černobíle 26/8 a barevně 17/2,8 stránek za minutu;
životnost tonerů (ve stránkách) černobíle 324, barevně 525 x 3;
2“ displej;
1 x USB 2.0;
slot pro paměťové karty;
hlučnost 46,5dB;
450 x 366 x 157mm;
7,8kg