Hlavní navigace

Recenze: Comodo Internet Security Complete 2013

19. 7. 2013

Sdílet

 Autor: Comodo
Bezpečnostních balíků není nikdy dost. Někdo je konzervativnější a drží se dlouhé roky osvěčené značky, jiný zase v duchu hesla "změna je život" sahá každý rok po něčem novém. Právě pro takové lidi je tady zatím málo známá společnost Comodo, která nabízí svůj nejsilnější balík Comodo Internet Security Complete 2013.

Součástí balíku jsou všechny nástroje, které můžeme očekávat, tedy firewall, antivirus a onlinové zálohování (10 GB), ale i méně využívané aplikace jako kódování Wi-Fi pomocí proxy nebo automatický Auto Sandbox. S tím sice již několik let laškují i konkurenti, nicméně většinou dochází k příliš nepříjemnému zpomalení počítače. Technologie Defence+ nabízí proaktivní ochranu, která izoluje podezřelé soubory ještě dříve, než se spustí. Bílá listina důvěryhodných firem je již několik let umístěna v cloudu, takže program neprudí gigantickou databází. A jelikož se tam nachází také definice známých virů, odpadá nutnost mít nejnovější data tohoto typu na počítači. Samozřejmostí je i Game Mode, který chrání hráče před přílišnou obrannou aktivitou. Součástí je také Comodo Dragon, což je bezpečnější browser založený na Chrome, a možnost zabezpečit internetové spojení pomocí firemní Secure DNS.

Comodo Internet Security Complete 2013

Firma ale klade hlavní důraz na služby. V ceně softwaru je i záruka, že v případě infekce firemní technik zdarma problém vyřeší. Pokud se mu to nepodaří, firma vám pošle 500 dolarů. Ještě více dostanete v případě ztráty identity – tam se firma plácne přes kapsu až o 15 tisíc dolarů na zaplacení případné škody a navíc ještě 500 dolarů týdně za ztrátu příjmu. K dispozici je také pomoc v podobě chatového systému GeekBuddy, která funguje doslova 24/7. Zkusili jsem se k ní připojit celkem pětkrát, jednou dokonce pozdě odpoledne na Den nezávislosti, a nikdy jsme na odpověď nečekali déle než jednu minutu. Když k tomu přidáme příznivou cenu 39,99 dolarů za tři licence, nabídka značně získává na lákavosti. Čeština je potom už pouze milou třešničkou na podařeném dortu.

Comodo Internet Security Complete 2013


Pro: Výtečná podpora, finanční nabídka pro případ selhání

Proti: Program jen vyjímečně prochází nezávislými testy

Celkem: 80 %

Výrobce: Comodo

Cena: 39,99 dolaru (přibližně 800 Kč) za licenci pro tři zařízení

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.