Hlavní navigace

Recenze: DVD Slideshow Builder Deluxe

12. 3. 2013

Sdílet

 Autor: archiv redakce
S nepochopitelně komplikovanými názvy softwarů se v posledních letech roztrhl pytel, nejinak je tomu i v případě tohoto programu, který v šesté verzi nabízí čínská firma Wondershare.

Celkem každý pochopí, že nám tento software pomůže udělat slideshow. To je ale pouze zlomek toho, co tento program opravdu umí.

První pohled po instalaci je poněkud nepřehledný, nicméně pokud dáme na firemní doporučení a projedeme si krátký (a slovem krátký myslím skutečně krátký, neboť má pouhé čtyři kroky) návod, budeme vědět, jak na to.

Zvolíme fotografie

Vybereme si fotografie, které můžeme lehce upravit integrovaným editorem (Photoshop to zrovna není, ale základní úpravy zvládne) a můžeme si začít hrát. Zvolíme styl a další detaily. A že jich je, téměř pokaždé, když klikneme na nějakou možnost a čekáme, že ji využijeme, tak se otevře další menu s detailnější nabídkou. K slideshow můžeme přidat téměř cokoliv, hudbu, vlastní komentář (a nahrát jej přímo z programu), videoklip, psaný komentář či závěrečné autory. K jednotlivým možnostem dostanem k dispozici i solidní nabídku přechodů, efektů (ať už obrazových nebo zvukových). Jen v případě menu si můžeme vybrat z více než 150 kousků. Když budeme chtít obrázky nějak rozpohybovat, nabídka je téměř hollywoodsky bohatá – 480 stylů.

S výsledným dílkem si můžeme dál pohrát, od možnosti vypálit na DVD až po výrobu videoklipu, který můžeme rovnou sdílet na YouTube, Facebook nebo na iPad. A pokud se nám nelíbí tato kvalita, můžeme sáhnout i po HD. Další z možností jsou mobilní aplikace, v menu pěkně srovnané na Android, Apple, Blackberry a dokonce se neopomenula ani Nokia.

Verdikt

Pokud potřebujeme připravit jen nějakou rudimentární slideshow, pak dostaneme do ruky snad až moc robustní nástroj. Pokud jsme ale ochotni svému dílku věnovat trochu práce, výsledek bude stát za to.

 

Celkem: 85 procent

Pro: Bohatá nabídka funkcí

Proti: Nic

CS24

Výrobce: Wondershare

Cena: 59,95 dolarů (asi 1 200,- Kč)

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.