Hlavní navigace

Recenze: Hard Disk Manager 2009 Suite

13. 12. 2009

Sdílet

Udržovat pevný disk je jednou z nepříjemných nutností. Mezi další patří pravidelné zálohování a rezervní image.

Hard Disk Manager 2009 Suite


Udržovat pevný disk je jednou z nepříjemných nutností. Mezi další patří pravidelné zálohování a rezervní image. A právě k podobným radovánkám je určen balík programů Paragon Hard Disk Manager Suite 2009 firmy Paragon Software. Již dříve podařený balík se dočkal dalších vylepšení. Mezi ty obzvláště chvályhodné patří možnost připravit backup pouze vybraných adresářů či souborů. Dříve jsme mohli udělat image pouze celého disku, nyní si konečně můžeme vybrat.

Hard Disk Manager 2009 Suite

 

Druhou novinkou je vylepšený způsob "znovunarození" počítače po upgradu. Dříve něco podobného nebylo možné, neboť backup ze starého počítače nefungoval u počítače nového, protože docházelo ke konfiktům driverů a nový počítač se prostě ze starého disku nespustil. To se v nové verzi již nemůže stát.

Stejně jako dříve i ve verzi 2009 zůstal hlavní trumf – všechny aplikace se spouští z jediného rozhraní. Samozřejmě dostaneme do ruky snad každý nástroj, který pro kontrolu pevného disku  můžeme potřebovat.  Vedle kopírování celého disku je zde i důkladné vymazání disku, což se může proklatě hodit v případě, že hodláme starší počítač prodat. Vedle běžných aplikací jako je defragmentace či řady různých způsobů zálohování zde inechybí ani možnost kontrolovat integritu pevného disku. Zajímavostí je také program Windows Preinstallation Environment Recovery, který si můžeme stáhnout ve chvíli, kdy jsme si zakoupili Hard Disk Manager.

 

Hard Disk Manager 2009 Suite

 

Některé funkce nezapřou svůj linuxový původ. To, že ke svým funkcím nepotřebují Windows, se někdy může hodit. Jindy je to ale poněkud archaické, např. defragmentace již dnes běžně funguje na základě Windows.

Verdikt:

Rozhodně se nejedná o program, který budeme používat denně, nicméně hodit se určitě bude. Hlavní výhody tohoto produktu představuje široká funkcionalita a poměrně nízká pořizovací cena.

Klady: Solidní program za dobrou cenu
Zápory: Nic zásadního

CS24

Hodnocení: 80%

Cena: 49.95 dolarů (800 Kč)

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.