Hlavní navigace

Recenze: iSkysoft PDF Editor 6

21. 8. 2017

Sdílet

 Autor: iSkysoft
Programů nabízejících práci s formátem PDF není nikdy dost, což ve chvíli, kdy starý známý Acrobat cenově připomíná rozpočet rozvojových zemí, platí dvojnásobně. Jednou z alternativních variant je program PDF Editor 6 čínské firmy iSkysoft.

A hned na začátku můžeme konstatovat, že se šestka povedla. Solidně jednoduché ovládání skrývá dostatečnou zásobu funkcí, ze kterým můžeme vyjmenovat technologii OCR, konverzi vyskenovaných dokumentů do Wordu, Powerpointu a dalších programů, možnost upravovat text v souborech PDF, připravovat a vyplňovat formuláře, přidávat vodoznak nebo heslo k připraveným dokumentům nebo skládat jendotlivé soubory v PDF dohromady.

Jednotlivé části textu můžeme doplňovat jak barevným zvýrazňovačem, tak i nejrůznějšími virtuálními nálepkami s předem připravených textem, takže práci nám dá pouze vybrat vhodný styl, barvu a velikost. A když se nám nehodí ty nálepky, můžeme přidat buď oblíbené sticky notes, nebo si do souboru něco nakreslit sami.

Samotný program existuje jak ve verzi pro Windows tak pro Mac, za verzi Professional zaplatíme 99 dolarů za jednu licenci. V případě že je nám to málo, k dispozici je ještě licence pro 2 až 20 počítačů, za tu si zaplatíme 181 dolarů. Osm jazykových mutací samozřejmě s češtinou nepočítá, to by ale u podobného programu vadit nemuselo.

Verdikt

V každém případě se nám s tímto programem dostane do ruky robustní a přitom svižný software, který svůj slib plnohodnotné práce s formátem PDF bezezbytku splní. Jen s obtížemi budeme hledat nějakou funkci, kterou by vývojáři opomenuli. Adobe tak má dalšího úspěšného konkurenta.

Pro: Bohatá nabídka funkcí, dostupná cena

Proti: Nic

Celkem: 85 procent

Výrobce: iSkysoft

Cena: 99 USD (2 200 Kč; licence pro 1 PC)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.