Hlavní navigace

Recenze: LucisArt 3

14. 2. 2010

Sdílet

Americká firma Image Content Technology nabízí zajímavý plug-in pro Photoshop. Coby dvouprogram získáme kombinaci Lucisart 3 ED a Lucisart 3 SE. Bude to výhra nebo sázka na mrtvého koně?

LucisArt 3

 

Fotografování je občas tak trochu jako móda - čas od času je populární určitý „look“ a každý se hned snaží fotit stejným nebo podobným způsobem. Na jedné straně jsou internetové servery plné fotek upravených pomocí technologie HDR, na druhé straně pak jsou fotografie (především portrétní), které vypadají jako kombinace obrazu a velmi ostrého snímku.

 

LucisArt 3

 

Něco podobného můžeme získat šikovnou kombinací osvětlení a fotoeditace, pokud ale sáhneme po programech Lucisart, bude nám k tomu stačit pár kliknutí myší. Samotná práce je kombinací velmi jednoduchého postupu a poněkud záhadných názvů. Jednoduchost spočívá v tom, že se jedná o dvě v podstatě jednoúčelové utilitky, jpřičemž jedna z nich prokresluje detaily, druhá nabízí určité speciální efekty. V obou případech jednoduchým posouváním tlačítka zvyšujeme sílu efektu. Zmíněná záhadnost plyne z poněkud nepochopitelných názvů efektů a také z toho, že místo mnohem obvyklejšího zvyšování efektu posunem doprava ve skutečnosti sílu efektu snižujeme, neboť tento posun znamená míchání efektu s původní fotografií.

 

LucisArt 3

 

CS24

Verdikt:

Výsledek snažení můžete posoudit na přiložených fotografiích - pokud něco podobného pro úpravu fotografií potřebujete, Lucisart pro vás bude tím pravým ořechovým. Majitelé Macintoshů jistě rádi uslyší, že existuje i „jejich“ verze. Mezi negativní vlastnosti patří zcela nepochybně vysoká cena - zaplatit 359 dolarů (7000 Kč) za produkt, který umí  pouhý jeden trik, byť zajímavý, je poněkud přehnané.


Klady: Jednoduchá příprava efektně vypadajících fotografií

Zápory: Vysoká cena

Hodnocení: 50%

Kontakt: www.lucisart.com

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.