Hlavní navigace

Recenze: Packard Bell Easy Note RS-65-M-700

22. 3. 2009

Sdílet

Trh s notebooky je charakteristický konformitou. Nový Packard Bell EasyNote RS65 se však snaží být jiný.

Packard Bell Easy Note RS-65-M-700

 

Jiný ne v seznamu doplňků a vlastností, které jsou víceméně rutinní, ale ve vnějším provedení a designu. Jako první pravděpodobně zaujme klávesnice, jenž je složena z hladkých plochých kláves s fontem Bauhaus Futura. Nejen design, ale i funkčnost této klávesnice hodnotíme velice kladně.

Dále je zde kulatý, texturovaný trackpad s levým i pravým tlačítkem myši, jejichž provedení prostě „padne pod palec“. Tyto detaily si nyní zkombinujte s lesklou obrazovkou o úhlopříčce 13,3 palce, a vyjde vám skutečně promyšlený koncept laptopu.

Designově RS65 nezklame ani v uzavřeném stavu. Pozornost upoutá víko se zaoblenými rohy a bronzovým vzorem. Pouze překombinovaná hrana obrazovky - chatrně vypadající leskle černé lemování, je je u elegantního Packard Bellu trochu zklamáním. Víko je uchycené k neobvyklé trubici z lesklého kovu, která slouží jako kloub při manipulaci s obrazovkou.

Mezi tímto pantem a klávesnicí se nachází chytře vyvedený dotykový ovladač hlasitosti s červeně podsvícenými tečkami, které se rozsvěcují či zhasínají podle toho, jak pohybujete prstem.

Zatímco spousta moderních notebooků stále používá grafické rozhraní VGA, RS65 je vybaveno DVI a HDMI. K dispozici jsou též 3 USB 2.0 porty a ideální kombinace pro webový chat – stereo reproduktory, mikrofon a nad displejem umístěná webová kamera.

Po techické stránce se RS65 může chlubit 2 GHz procesorem Intel Core 2 Duo P7350, 4 GB paměti RAM a 320 GB pevným diskem, což ho předurčuje k univerzálnímu využití. V našem WorldBench 6 testu získal úctyhodné skóre 85 bodů. Za zmínku stojí i téměř bezhlučný provoz a výdrž baterie 224 minut.

Uživatelé laptopu si mohou vyzkoušet dokonce i 3D hry, a to díky grafické kartě ATI HD 3470. Při běžném rozlišení jsme v testu trojrozměrného grafického prostředí dosáhli výsledku sice jen 12 snímků za sekundu, nicméně když rozlišení o něco málo snižíte, i nejnovější hry se stanou vcelku hratelnými.


Vlastnosti


procesor Intel Core 2 Duo P7350 o frekvenci 2 GHz, operační systém Window Vista Home Premium, 4 GB DDR2 RAM, harddisk 320 GB SATA, 13,3-palcový displej o rozlišení 1 280 x 800 pixelů, 256 MB grafická karta ATI Mobility Radeon HD 3470, 3 x USB 2.0, DVI, HDMI, DVD mechanika, 1,3 MP webová kamera, čtečka karet, 5 200 mAh Li-Ion baterie, rozměry: 320 x 243 x 37 mm, hmotnost: 2,42 kg.


Verdikt:

Některé notebooky zaujmou výkonem, jiné vzhledem a stylem. Packard Bell RS65 je kombinací obou těchto cest - výsledkem je atraktivní laptop s vysokou využitelností.

Hodnocení: 80%

Byl pro vás článek přínosný?