Hlavní navigace

Recenze: PowerSuite 2012 udrží Windows na uzdě

13. 4. 2012

Sdílet

Operační systém Windows má určité neduhy, díky kterým se po čase zpomaluje a bezdůvodně zaplňuje disk. Balík PowerSuite 2012 se to snaží napravit. Jak se mu to daří?

Internet je plný zaručených návodů a nástrojů, které slibují zdarma „vytunit“ počítač do naprosté dokonalosti. Některé opravdu fungují, ale prokousávat se záplavou podvodných a nefungujících aplikací je obtížné. Něco zvládnou Windows a v každém novém operačním systému je toho zase o kousek víc, ale i to má k dokonalosti daleko. PowerSuite firmy Uniblue, která pochází ze softwarově neznámé Malty, je sbírka tří ulitit, které nám udrží Windows na uzdě, aniž bychom k tomu potřebovali vyšší moc.

PowerSuite 2012

Základní okno je rozděleno na tři aplikace – RegistryBooster, SpeedUpMyPc a DriveScanner. Jejich názvy napovídají, o co jde. RegistryBooster na středně namáhaném počítači s Windows 7 nalezl přes 300 problémů, naštěstí žádný závažný. Oprava (včetně nezbytného zálohování registrů) trvala jen minutu.

DriveScanner je další užitečná utilitka, hledající nejnovější drivery. Stejně jako dříve dává přednost datu před verzí, takže špetka bdělosti a ostražitosti neuškodí.

Třetí utilitka nás vystraší nejvíc, počet nalezených chyb bude, především při prvním spuštění, vypadat dost tragicky. Naštěstí většina problémů je způsobena digitálním odpadem. Samotné chyby jsou rozděleny na několik oblastí, ke každé můžeme získat bližší informace.

PowerSuite 2012

U těch digitálních chyb to důležité není, ale když chce utilitka sáhnout do nástrojů, bude lepší, když se jí koukneme na prsty. Speciálně Windows 7 jsou na některé zásahy nepříjemně háklivé. Naštěstí si jednotlivé nástroje můžeme upravit a nastavit zvlášť, takže po určitém vyladění nám nějaké nepříjemné překvapení hrozit nebude.

 

Verdikt

Jednotlivé aplikace jsou v prodeji i samostatně, ale koupě PowerSuite za 50 dolarů, je finančně lepší alternativou. PowerSuite se oproti loňské verzi příliš nezměnil a vyladění některých kroků pravděpodobně ani nezaregistrujeme. Nicméně pokud podobný balík utilit nemáte, investicí do tohoto programu chybu neuděláte a počítač vám poděkuje zvýšenou rychlostí.

 

Hodnocení: 80 %
Pro: Program, který si na nic nehraje
Proti: Nic zásadního

 

Výrobce: Uniblue
Cena: cca 1 000 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.