Hlavní navigace

Recenze: Tell me more Kids verze 3.0

18. 12. 2008

Sdílet

Recenzovaný produkt je dle našeho názoru jedním z nejlepších výukových programů pro děti. Výrobce jej rozdělil na tři disky, lišící se obtížností..

CS24

Recenzovaný produkt je dle našeho názoru jedním z nejlepších výukových programů pro děti. Výrobce jej rozdělil na tři disky, lišící se obtížností:

1) Dům pro děti ve věku 4–7 let.

2) Město pro děti ve věku 7–9 let.

3) Svět pro děti ve věku 9–12 let.



Každá z úrovní se odehrává v naprosto odlišném prostředí, při jehož prozkoumávání provázejí dětského uživatele jeho virtuální přátelé, profesor Albert a rošťácký papoušek Kaliko. Prostřednictvím společně prožitých dobrodružství se děti zábavnou a nenásilnou formou pozvolna seznamují s angličtinou a snaží se ji využívat zejména v mluveném projevu, respektive nejdříve poslouchají, pak se učí porozumět a nakonec aktivně používat a vyjadřovat. Celá sada výukového programu Tell Me More Kids obsahuje celkem přes 1 200 nejrůznějších her a cvičení včetně 120 kreslených filmů, v nichž si dítě může zahrát a „nadabovat“ roli, kterou si vybere. Prostřednictvím písniček s možností připojení vlastního zpěvu (tzv. karaoke) zase dítě nejprve poslouchá a poté zpívá anglickou písničku za doprovodu orchestru – a rázem se cítí jako opravdová hvězda pop music! Ocenil jsme také, že při instalaci programu lze volit mezi britskou a americkou angličtinou. Program je určen i pro děti, které nemají žádné předchozí znalosti anglického jazyka.

Verdikt

Program se nám svým zpracováním a rozsahem (až na menší výhrady) líbil a myslíme si, že by mohl malé zvídavé děti zaujmout natolik, aby u něj byly ochotné trávit čas.

Výrobce: Leda, www.leda.cz

Cena: 1 990 Kč s DPH

- - Jakub Kuneš