Hlavní navigace

Recenze: Trend Micro Titanium Maximum Security 2014

19. 11. 2013

Sdílet

 Autor: Trend Micro
Z celé řady bezpečnostních balíků jsme letos k testování dostali Titanium Maximum Security. Stojí za to, abychom opustili konkurenční balíky?

V nabídce je letos vlajková loď Titanium Premium Security, následuje Maximum Security. Internet Security a Antivirus +. Maximum je s cenou 49 dolarů pro tři počítače velice solidní alternativou. Od verze Premium, která stojí o polovinu více, se Maximum liší pouze menším prostorem pro ukládání dat na firemním cloudu.

Trend Micro Titanium Maximum Security 2014

V balíku najdeme všechno, co od podobných bezpečnostních kombinací můžeme dnes očekávat. Většina bezpečnostních aplikací jako je firewall, antivirus nebo antimalware se v nezávislých testech objevily na horních příčkách. K balíku dostaneme i verzi pro Android a dokonce i Mac, za kterou jsme si loni museli připlatit. Massword Manager, který loni nijak nepřesvědčil, se nijak výrazně nevylepšil. Nenadchne ani možnost vyplňování formulářů, protože software přitom udělá až nepříjemně mnoho chyb. Aplikace DirectPass, SafeSync a Online Guardian by nás při samotném nákupu přišly nejméně na 100 dolarů, takže jejich přidání je krokem vpřed. Díky tomu, že každou z nich musíme instalovat separátně, se nemůžeme zbavit dojmu, že balíky Trend Micro jsou spíše dohromady sesypanými aplikacemi nežli plně integrovaným bezpečnostním balíkem.

Trend Micro Titanium Maximum Security 2014

Již dříve chválihodná snaha o větší bezpečnost na sociálních sítích se dostala zase o kus dál. Získáme kontrolu nad tím, které aplikace mohou získat přístup k bigrafickým datům a kdo může vidět, případně tagovat, fotografie. Když si uvědomíme, že nejméně 30 procent uživatelů Facebooku nikdy nekontrolovalo bezpečnostní nastavení, může se nám tato aplikace zatraceně hodit.

Verdikt

Takže jak jsme na tom? Bezpečnostní balík Maximum 2014 má všechny aplikace, které můžeme potřebovat a pokud nám záleží především na firewallu, antiviráku a antimalwaru, budeme na tom dobře a díky jejich spolehlivosti získáme plnohodnotnou alternativu dražším programům jako je třeba Norton. Zbytek aplikací ovšem na své místo na slunci zatím čeká.

Pro: Sympatická cena

Proti: Některé aplikace jsou jen průměrné

Celkem: 80 procent

Výrobce: Trend Micro

Cena: 49,95 USD (asi 1 000,- Kč) / 3 uživatelé

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.