Hlavní navigace

Recenze: Verbatim Tuff-Clip

18. 9. 2009

Sdílet

Čiperná společnost Verbatim rozšířila nabídku svých USB Flash o Tuff-Clip, odolný Flash disk s karabinou.

Tuff-Clip

 

Jednou  z nich je Tuff-Clip drive, který je podle kapacity vyveden buď v tyrkysové (4 GB) nebo černé (8 GB) barvě. V obou případech dostaneme do ruky flash drive, který kombinuje pohodlnou karabinku (díky níž si jej můžeme připnout jak ke Verbatim Tuff Clipklíčům, tak k batohu) se solidní mechanickou ochranou.


Samotný USB konektor se zakryje vysouvacím krytem, takže jej nemůžeme ztratit. Tvrdý plast by měl flashku ochránit před běžným zacházením. Vedle venkovní ochrany je zde ale také ochrana vnitřní v podobě digitální bezpečnosti. Tu nabízí předem nainstalovaný program firmy V-Safe, který umožní zvolit si libovolnou čast drivu jako soukromou, k níž je potom přístup chráněn heslem.


Druhou novinku představují flashové paměti TUFF’-N’-TINY. I ty přicházejí ve dvou barvách, 4 GB v zelené, 8 GB v purpurové. Jedná se o stále populárnější miniaturní flashové paměti, dosahující  velikosti 1 x 0.5 palce. Samotná tloušťka je menší nežli u běžné mince.


Vnější bezpečnost byla v tomto případě povýšena na maximum. Jelikož je veškerá elektronika uložena pomocí technologie SIP v uzavřeném obalu, odolá tento disk i skutečnému digitálnímu násilí – přežije tak i  v situaci, když nám spadne do písku nebo do piva.

 

Verbatim Tuff Clip

 

CS24

Vedle podpory Windows, Macu a Linuxu zde samozřejmě nechybí ani maximální podpora OS Vista včetně její aplikace ReadyBoost, která umožňuje využívání nepoužitých částí flashových pamětí ke zvýšení výkonu počítače. Za lepší ochranu ale více zaplatíme, 4 GB flash drive je se svými 30 dolary (550 Kč bez DPH) přece jenom na vyšší cenové hladině.

Hodnocení: 70%

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.