Hlavní navigace

Red blok - Invex - CID 12/97

1. 12. 1997

Sdílet

Digital komplexně Na letošním stánku společnosti Digital Equipment byla představena úplná nabídky služeb a produk...


Digital komplexně
Na letošním stánku společnosti Digital Equipment byla představena úplná nabídky služeb a produktů. Z oblasti hardwaru to byly jak klasické stolní počítače založené na bázi procesorů Intel Pentium, Pentium MMX, Pentium Pro, Pentium II, AMD K5 či AMD K6, tak i nové notebooky řady HiNote VP 500 a HiNote Ultra 2000. Posledně jmenovanému výrobku byla udělena prestižní cena veletrhu Invex - Křišťálový disk. Dále zde byly prezentovány grafické pracovní stanice Digital Personal Workstation, nabízející procesor Intel nebo Alpha, ale i operační systém Windows NT nebo UNIX. V případě procesorů Alpha jde o řadu taktovanou na 433, 500 a 600 MHz, a v případě procesorů Intel se jedná o Pentium II na 266 MHz. Vybavené jsou výkonnou grafikou PowerStorm 4D30T. Představovány byly i velké Alphaservery demonstrující možnosti dostupnosti a konektivity. Oblast softwaru a komplexních systémových řešení zastupovali na stánku partneři Digitalu.



Expozice Hewlett Packard
V pavilonu B zaujímala právem jednu z největších ploch společnost Hewlett Packard, neboť portfolio výrobků, které produkuje, je opravdu široké. Na stánku měli své místo i nejbližší partneři této společnosti. HP na Invexu v Brně prezentoval své tiskárny pro široké spektrum zákazníků, tj. jak pro potřeby domácí, tak i pro použití v kanceláři až po profesionální nasazení. Do těchto oblastí tedy nabízí inkoustové tiskárny DeskJet i laserové tiskárny LaserJet. Pro velkoformátový tisk byl prezentován HP DesignJet 2500CP, který po nominaci získal ocenění Křišťálový disk. Další z výrobků jsou skenery, od nejnižšího a nejjednoduššího až po síťový. Nechyběly osobní počítače Vectra, notebooky Omnibook a nové pracovní stanice Kayak na bázi procesorů Intel. Samozřejmostí jsou veškeré servery NetSever s procesorem Intel a také servery na bázi procesorů RISC – HP 9000. Na stánku byly prezentovány i síťové prvky – tiskové servery, switche, huby – a zálohovací zařízení – CD-RW, páskové mechaniky Colorado, DAT-ky, DLT, MO-jukeboxy.


foto stánek
scan z předlohy


Město IBM
Na svůj stánek v pavilonu systémové integrace G-1 soustředila společnost IBM veškeré své nejnovější technologie, aby se tak prezentovala jako dodavatel komplexních řešení. Expozice byla řešena tak, aby oslovila nejen jednotlivce, ale i hospodářské podniky a orgány státní správy, a tak dostala název IBM CITY (myslím, že český výraz – Město IBM – by zněl českým uším lépe). To znamená, že zde bylo k zhlédnutí několik kompletních řešení – daňová správa ADIS, mobilní řešení pro bezdrátový přenos dat, multifunkční bankomat, atd. Konkrétněji byly na stánku k vidění produkty: DB2 Universal Database, osobní počítač řady IBM PC 300 GL, notebooky ThinkPad, IBM InteliStation, Network Station, grafické stanice RS/600 43P, nová řada výkonných 64bitových serverů AS/400e, a další.


AutoCont jede
Společnost AutoCont se pěkně rozjela. V pavilonu B byl její stánek velmi výrazný. Firma AutoCont je jednou ze společností, které se rozhodly zaútočit na velké korporace, a vstoupila tak na nový trh rozšířením své nabídky klasických počítačů i o počítač síťový – AutoCont NetPro. AC NetPro je standardně dodáván ve dvou konfiguracích -- Advanced a HiSpeed. Oba jsou ve stejné skříni typu mikrotower (89 x 241 x 317 mm). Advanced je v konfiguraci procesor Intel MMX Pentium 166 nebo 200 MHz, 16 MB SDRAM (256 MB max.), 512 KB L2 cache a s grafikou PCI S3-Virge s 2 MB SGRAM. HiSpeed má výkonnější procesor Intel Pentium II na 233 nebo 266 MHz, paměť 32 MB SDRAM (384 MB max.), 512 KB L2 cache s ECC a grafikou PCI Cirrus Logic 3DA se 4 MB paměti. Společné pro oba zmíněné modely jsou následující. Pevný disk s kapacitou 1 GB užívá pro přenos Ultra DMA s rychlostí až 33 MB/s. Na základní desce standardu NLX jsou integrovány jak prvky pro vzdálenou správu (DMI čip s úrovní řízení 3 - Wake on Lan), tak i grafický adaptér (typ je daný podle modelu), zvukový čip Yamaha OPL3-DA2 a síťový adaptér FastEthernet 10/100 WfM. Na základní desce jsou integrovány i komunikační porty – dva sériové, jeden paralelní, dva porty typu PS2, jeden USB a zdířky spojené se zvukovým čipem, tedy pro audiovstup, audiovýstup a pro mikrofon. Pro vzdálenou správu je možno použít Intel LANDesk Service Agent i LANDesk Client Manager. Na AutoCont NetPro je poskytována záruka v trvání 3 roky a v prvním roce záruky je prováděn servis u zákazníka.
Tento výrobek byl také nominován na ocenění Křišťálovým diskem.


scan z brožury
foto stánek


Impromat zastupuje Packard Bell NEC
Na stánku společnosti Impromat byly k vidění nejen digitální kopírky značky RICOH, ale také produkty z oblasti výpočetní techniky od Packard Bell NEC. To znamená: multimediální stolní počítače Packard Bell, notebooky NEC, tiskárny NEC a zobrazovací zařízení NEC. Prezentovány byly konkrétně monitory NEC s technologií CromaClear, díky níž má obraz vyšší jas a kontrast, dobré podání barev a dobrou stabilitu i v rozích obrazovky.
Dále jste mohli vidět plasmový 42” plochý displej Fujitsu, o kterém jste si bylo možno přečíst recenzi v PC WORLDU číslo 8/97. Zajímavostí byl i malý kapesní počítač MobilePro se systémem Windows CE. Ti všímavější si jistě všimli i nového designu multimediálních počítačů Packard Bell. Expozici vévodil 20,1” plochý LCD monitor od firmy NEC – MultiSync LCD2000 – který byl nominován na ocenění Křišťálovým diskem..

scan LCD


Autor článku