Hlavní navigace

Red Faction: Guerrilla (PC)

30. 9. 2009

Sdílet

V novém vydání Red Faction na PC se toho dá dělat spousta. Volition znovu vydává svoji fantastickou explozivní střílečku v otevřeném světě.

RF: Guerrilla

Není žádné tajemství, že od letošního června, kdy hra vyšla, se v kancelářích GamePro a Gamestar nedělá skoro nic jiného, než hraje. THQ ve hře mohli klidně nahradit bourací kladiva gumovými pálkami a rozlehlé těžební kolonie domečky pro Barbie; dokud by to vybuchovalo stejně, nevadilo by nám to.

RF: Guerrilla

Po zuby ozbrojený

Po nezdařeném portu Saints Row 2 z konzolové verze na PC se čekalo, že Red Faction: Guerrilla potká ten samý zabugovaný osud. Po třech měsících prodlužování a to nezmiňujme neuvěřitelně vysoké nároky, se dalo očekávat pouze to, že se spousta ctižádostivých revolucionářů zblázní. Naštěstí však mělo prodlužování, dolaďování a upravování smysl, a já jsem za to velice rád, protože se to rozhodně vyplatilo a PC verze Red Faction: Guerrilla je stejně tak dobrá, jako její konzolový bratříček.

RF: Guerrilla

Pokud má Guerrilla něčeho mnoho, je to obsah. Red Faction: Guerrila pro PC přichází s ohromným bonusovým obsahem, včetně dvou stahovatelných balíčků, exkluzivních map pro multiplayer a dokonce i mapy Wrecking Crew, které jistě potěší i ty nejzvrhlejší ničitele. Úžasná kampaň pro jednoho hráče se vrátila nedotčená, s podporou DirectX 10, a nejenže vypadá přesně tak, jak byste to očekávali od konzole, ale na těch nejlepších počítačích vypadá ještě o trochu lépe. Guerrilla je kompatibilní s ovladačem na Xbox a ovládání klávesnicí a myší lze celé upravit dle vlastní potřeby. Po pár hodinách hraní mohu za sebe prohlásit, že zasekávání hry při řízení vozidel, jako tomu bylo v Saints Row 2, se povedlo vyřešit a hra běhá nádherně plynule.


Spousta ničení

Hlavní cíl Red Faction zůstává stejný: osvobodit Mars ze spárů zlé "Obranné Síly Země" a během toho vyhodit do povětří co nejvíce věcí. Ve hře pro jednoho hráče se celkem nic nezměnilo, majestátné budovy trčí vysoko do nebe a auta při přejíždění mimozemšťanů pořád stejně praskají jako balíček chipsů. Jedním z největších doplňků v této verzi je první stahovatelný balíček Demons of the Badlands. Odehrává se tři roky před hlavním příběhem, kdy démoni následují zkažené maraudery a snaží se osvobodit ze spárů OSZ.

RF: Guerrilla

Red Faction: Guerrilla není zcela bez chyb. UI postav občas kolísá a tak v jednu chvíli můžete vidět, jak se vetřelec krčí před nepřátelskou palbou a v druhou si vesele utíká přímo proti rozjetému autu. Příběh hry sem tam pokulhává a skoky v obtížnosti jsou někdy strmé, ale hru to až tak moc nepoškozuje. Když se na to člověk podívá z perspektivy, většina těchto chyb jsou vlastně hledáním jehly v kupce sena. PC verze Red Faction: Guerrilla je nářez od začátku až do konce a díky skvělému obsahu balení stojí za koupi. Hra možná není revoluční, ale je neuvěřitelně zábavná a pro střílečky s pohledem ze třetí osoby je to silná konkurence.

RF: Guerrilla

PRO: Skvělý otevřený svět; výbušná akce; Geo-Mod 2.0 vás u hry udrží do nekonečna.
PROTI: Nastavení obtížnosti je příliš strmé; méně výrazný příběh; UI tolik rozumu nepobrala.

VERDIKT: Je to již pár měsíců od té doby, co hra vyšla, ale v kancelářích se o ní pořád bavíme. Nyní konečně vyšla i verze pro PC a vypadá naprosto skvěle. Pokud máte dostatečně nadupané PC, vyrazte do nejbližšího obchodu, kupte si pru a probijte si cestu ke svobodě.

RF: Guerrilla

Autor: Will Herring, GamePro.com

Překlad: David Kindl

RF: Guerrilla

Byl pro vás článek přínosný?