Hlavní navigace

Ředitel Elpidy bude pracovat zadarmo

21. 10. 2008

Sdílet

Společnost Elpida, která se zabývá výrobou paměťových mikročipů, asi znáte. Topí se však v dluzích, a tak se její ředitel rozhodl pracovat zadarmo.

Společnost Elpida se dlouhodobě topí v dluzích a jen za letošní rok 2008 očekává čistou ztrátu okolo 452 milionů amerických dolarů (osm miliard korun), což by se mohlo stát i takovéto společnosti osudné.

Firma proto šetří kde může, a v současné době prochází restrukturalizací, která by měla vyústit v propuštění až poloviny zaměstnanců do konce března příštího roku. Jít příkladem se proto rozhodl samotný ředitel společnost Yukio Sakamoto, který se rozhodl plat za poslední dva měsíce tohoto roku věnovat firmě, pro kterou pracuje.

Je samozřejmě jasné, že něco takového firmu nemůže zachránit, ale uznejte sami, že je to přinejmenším povzbudivý krok pro většinu zaměstnanců, který se řediteli může jen vyplatit. Kéž by se podobně chovali i naši politici a vysocí státní činitelé.

Elpida mimochodem není první společností, která má problémy. V dluzích se topí i její rival Qimonda, o čemž jsme vás koneckonců již informovali.

- - Tomáš Šulc