Hlavní navigace

Reset nebo restart čtečky Kindle - 2.díl

18. 4. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tento návod vám ukáže, jak resetovat nebo restartovat čtečku Amazon Kindle.

Předcházející díl

 

Vaše čtečka Amazon Kindle povětšinou nebude potřebovat prakticky žádnou údržbu kromě toho, že ji musíte čas od času nechat nabít. Nicméně stejně jako všechna elektronická zařízení může občas zatuhnout, přičemž odmítne reagovat na jakékoliv vaše příkazy, popřípadě na vaše příkazy reaguje podivně. Nejběžnějším, nejlepším a nejrychlejším řešením pak je v tomto případě resetování čtečky Kindle.

Resetování čtečky Kindle do továrního nastavení

Pokud se čtečka Kindle bude chovat nestandardně i po vynuceném restartu, bude vhodné ji resetovat do továrního nastavení. Tento proces se doporučuje provést i předtím, než se rozhodnete čtečku prodat nebo ji darovat známému.

V každém případě byste měli vědět, že resetováním čtečky do továrního nastavení se odstraní veškerý stažený obsah, který jste ve čtečce měli. Stejně tak se odstraní nastavení pro připojení k bezdrátové síti WiFi, údaje týkající se účtu Amazonu a veškeré kódy či rodičovská kontrola, která se u čtečky Kindle používala.

Resetování čtečky Kindle do továrního nastavení začíná tím, že nejprve čtečku Kindle zapnete. Pokud právě na čtečce čtete nějakou knihu, pak se nejprve vraťte do domovské obrazovky Home screen. Zde klepněte na ikonku Menu (jedná se o ikonku v podobě tří teček umístěných pod sebou – tato ikonka se přitom nachází v pravém horním okraji domovské obrazovky Home screen). Z nabídky, která se objeví, pak vyberte položku Settings. Přibližně v polovině seznamu příkazů uvidíte volbu Device Options. Na tuto volbu klepněte. Poté ve spodní části stránky Device Options najdete volbu s popiskem Reset, kterou vyberte. Za okamžik se zobrazí dialogové okno, které se vás zeptá, zda skutečně chcete vymazat všechny údaje ze čtečky, tj. všechen její obsah a nastavení. Chcete-li pokračovat, vyberte položku Yes a počkejte, až se čtečka Amazon Kindle restartuje.

Byl pro vás článek přínosný?