Hlavní navigace

Revue Thommen Airspeed Instrument

29. 6. 2009

Sdílet

 Autor:
Modely z kolekce „Airspeed“ jsou jediné švýcarské hodinky se skutečným vztahem k leteckému průmyslu od výrobce leteckých přístrojů.

Hodinářská společnost Revue Thommen se soustředí nejenom na výrobu hodinek, ale také především na vývoj a výrobou přístrojů do letadel, jako je např. výškoměr, rychloměr, vertikální ukazatel či palubní hodiny. S těmi se pak můžete setkat v letadlech společnosti Boeing, Saab či Airbus. Spolupráce s leteckými společnostmi ovlivnila i vzhled hodinek Airspeed Instrument.

Kolekce náramkových hodinek Airspeed Instrument svým designem korespondují právě s tvary budíků, které můžeme na palubní desce letounu naleznout. Zajímavé je i to, že luminiscenční nejsou v některých provedeních jen ručky, ale také celý číselník, který tak působí za tmy silně kontrastně.

Celou konstrukci této řady tvoří ocelové pouzdro o hraně 44 mm a tvrdosti 316L. To je opatřeno safírovým (skoro) nepoškrábatelným sklíčkem, pod kterým se rýsuje číselník v zeleném či bílém provedení, přičemž lze objednat i tradiční černou. Pokud patříte mezi milovníky hodinek a dáváte přednost tomu co je uvnitř, pak si můžete vybrat hned ze dvou různých strojků. Model, který nabízí pouze indikaci času a data je totiž osazen automatickým strojkem ETA 2824-2, zatím co model disponující chronografem využívá quartzový strojek ETA 251.622.

Barva ciferníku: zelená, bílá, černá
Strojek: mechanický či quartzový
Typ strojku: ETA 2824-2 či ETA 251.622
Průměr: 44 mm
Pouzdro: nerezová ocel 316L
Tah/Řemínek: kůže
Sklíčko: safír
Vodotěsnost: 100 m
Záruka: 24 měsíců
Cena je 24 920 Kč za provedení s quartzovým strojkem a 25 760 za provedení se strojkem automatickým

www.revue-thommen.com

 

Revue Thommen Airspeed Instrument

CS24

Revue Thommen Airspeed Instrument

Revue Thommen Airspeed Instrument