Hlavní navigace

Říjnový GameStar ve znamení Silent Hill 4

29. 9. 2004

Sdílet

Zítra vychází 66. číslo GS s podrobnou recenzí survival horroru Silent Hill 4...

Prosluněné dny pomalu dávají přednost sychravému podzimnímu počasí, říjen klepe na dveře a na pulty obchodů míří nový GameStar. Již zítra (tedy 30. září 2004) si budete moci pořídit říjnové číslo s motivem hororového Silent Hillu na obálce. Silent Hill 4 je podle slov Tomáše Mayera, který v jeho "příjemné" společnosti strávil několik probdělých nocí, tím nejlepším dílem z celé známé série a jen tak na něj nezapomenete. O tom se ostatně přesvědčíte i v podrobné recenzi, kterou pro vás pobledlý Tomáš v potu tváře připravil. Až čtvrtý Silent Hill vyzkoušíte na vlastní kůži, pochopíte a zamrzne vám úsměv na rtech.

V říjnovém GameStaru ale najdete i recenze na spoustu dalších zajímavých titulů, které by ve vaší sbírce neměly chybět. Můžete se těšit například na očekávanou simulaci reálného života The Sims 2, sportovní NHL 2005 a FIFA Football 2005 a datadisk Call of Duty: United Offensive. Dalším lákadlem jsou preview na očekávané herní pecky jako 3D akce The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay a Starship Troopers nebo strategie Rome: Total War a Pirates!. Nyní však společně s námi nahlédněte do děsivého světa Silent Hill 4 prostřednictvím malé ukázky z recenze:



"Nebojte se, Silent Hill sice neustálé napětí udržuje systémem „moc ti toho neukážeme, raději si něco hrozného sám představ“, ale na děsivá monstra a nestvůry také dojde. Krví a brutalitou hra rozhodně nešetří a útlocitným povahám ji doporučit nemůžeme. Hitchcock sázel spíše na náznaky a jeho tvorbu můžeme dnes zařadit spíše do oddělení „psychothrillerů“, ale Silent Hill je čistokrevný horor se vším všudy. Zombie a jejich rozpadající se psí miláčci jsou ještě celkem snesitelní, ale až se vaším směrem rozběhne obří slepice se dvěma dětskými hlavami, možná vás to trošku zvedne ze židle. Na papíru to nevypadá asi tak děsivě, ale v součtu s celkovou atmosférou, realisticky ztvárněnými animacemi a všudypřítomnou krví to je jiná káva. Během hraní potkáte také spoustu lidských postav a varujeme vás – většina z nich neskončí dobře a animace jejich umírání jsou jen pro skutečně silné povahy. Silent Hill je drsná hra, která se nesnaží nic skrývat a jejím úkolem je šokovat vás až na samotnou mez snesitelnosti."

Autor článku