Hlavní navigace

Robinsonovi - filmová rodinka

15. 7. 2007

Sdílet

Povedená famílie Robinsonových otevírá brány svého supermoderního paláce a rošťácký Wilbur vede hráče za ručičku vstříc velkému rodinnému dobrodružství.

Povedená famílie Robinsonových otevírá brány svého supermoderního paláce a rošťácký Wilbur vede hráče za ručičku vstříc velkému rodinnému dobrodružství.



Akční adventura Robinsonovi je určena především mladším hráčům a vývojáři z Avalanche Studios jí vytvořili na motivy stejnojmenného animovaného filmu, který se v českých kinech objevil na začátku dubna. Pokud vaše ratolesti šílené řádění Wilbura Robinsona zaujalo, jeví se nové virtuální dobrodružství jako vhodný dáreček. Nebudou však děti po chvíli hraní zklamány?



Jestliže máte širokoúhlý monitor nebo Robinsonovi nainstalujete na notebook, moc nadšení rozhodně nebudete. Vývojáři z Avalanche Studios zcela nepochopitelně ignorovali širokoúhlé rozlišení, kvůli čemuž není obraz na takových panelech zdaleka ideální. V ostatních případech ale nenarazíte na žádný zásadní problém a můžete se s nadšením vžít do role Wilbura Robinsona, cestovat časem a vhrnout se do boje s ďábelským Buřinkáčem. Robinsonovi u nás vychází v kompletní české lokalizaci a na profesionálním dabingu se podíleli stejní herci, kteří namlouvali filmové postavy – např. Dalibor Gondík, Miroslav Etzler nebo Miroslav Táborský.



Akční adventura okořeněná humorem však film pouze nekopíruje, ale rovněž nabízí návštěvu lokací, jež oku diváka zůstávají nemilosrdně skryty. S hlavním hrdinou budete pobíhat a rozkládat předměty na části, abyste z nich následně složili různé zajímavosti, nevyhnete se spoustě arkádových hříček (které si můžete zopáknout) a budete pomáhat všem v okolí – třeba najdete ztracené zuby sklerotickému dědovi. Ve hře se nevyhnete ani soubojům, během nichž využijete řadu šikovných vynálezů. Ovládání je jednoduché (možná až příliš), a i když hra přináší striktně lineární dobrodružství, fanoušci Robinsonových si jistě dají tu práci a dokončí všechny minihry, pracně vypátrají skrytá vylepšení supermoderních vynálezů a nenechají si ujít jediný bonus. Přestože Robinsonovi mají třeba v porovnání se staršími Auty celkově co dohánět a ani audiovizuální stránka není nijak výrazná, mladším hráčům rozhodně udělají radost.



Hodnocení: 6,5
Žánr: akční adventure
Výrobce: Avalanche Software
Vydavatel: Disney Interactive Studios
Distributor pro ČR: CD Projekt
Lokalizace: kompletní
Cena: 799 Kč
Multiplayer: ne
Internet: disney.go.com/disneypictures

Autor článku