Hlavní navigace

Rock Band čeká dlouhá evoluce

9. 10. 2010

Sdílet

Nedávno jsme vám přinesli recenzi titulu Guitar Hero: Warriors of Rock, na němž je jasně znát, že vývojáři neví, jak hře dodat čerstvost a svěžest. Tvůrci Rock Bandu však ví, co dělat.

Šéf studia Harmonix, Alex Rigopulos, řekl v rozhovoru pro časopis EDGE, že přidání kláves mezi hratelné nástroje téměř ani není začátek všeho, co pro nás ještě chystají. Hudba je prý šíleně široké téma a bude trvat dlouhou dobu, než se podaří využít opravdu všech možných témat.

"V Rock Bandu bychom rádi měli i jiné formy interakce mezi hráčem a hrou," nechal se slyšet Rigopulos. Také oznámil, že je možné, že by se hratelnost lehce přiklonila k jejich dřívějším titulům jako Amplitude nebo Frequency. "Ačkoliv jsme poslední dobou bádali v úplně jiném světadíle žánrů her, tyto hry se nám také moc líbily. Rock Band je samozřejmě o rockové hudbě, Dance Central se soustředí na všechny ostatní druhy muziky, ale něco zaměřeného na elektronickou hudbu, to bychom momentálně rádi zkusili - ať už je to zase rytmická akce, nebo úplně nový žánr."

Chystaný díl do série, Rock Band 3, vyjde 29. října tohoto roku na platformy X360, PS3, Wii a DS. Těšíme se.

Zdroj: VG247