Hlavní navigace

Rogue Trooper: 3D střílečka brzy v prodeji

18. 5. 2006

Sdílet

sci-fi FPS k dostání od příštího úterý

V roce 1981 se v Británii odehrál debut comicsu s názvem Rogue Trooper. Z outsidera se tak téměř přes noc stal kult. Série líčí příběhy modrého super hrdiny jménem GI, geneticky upraveného vojáka. Vše se odehrává ve velice ponurém prostředí blízké budoucnosti sužované krutou válkou. Comics byl znovu oživen až v roce 2002, kdy autorská práva odkoupil herní vývojář, firma Rebellion. Ta však není prvním, kdo se pokusil oživit populární comicsovou postavičku. Poprvé se hrdina GI z papíru dostal do podoby jedniček a nul již v roce 1986, kdy zazářil v izometrické střílečce určené pro nezapomenutelný herní stroj – Commodore C64 (V roce 1990 se objevil i na Amize).
V roce 2004 Rebellion oznámili, že se chystají stvořit další Rogue Trooper – tentokrát určený pro PC, PlayStation 2 a Xbox. Pro publikaci gamesy se rozhodla společnost SCi Games.
V těchto dnech je Rogue Trooper na pokraji oficiálního vypuštění do prodeje. Eidos (vlastník SCi Games) prohlásil, že hra bude pro všechny verze k dostání od příštího úterý – to zatím platí pro USA a Kanadu (očekáváme, že do Evropy se gamesa dostane o něco později). Podle herního ratingu ESRB má Rogue Trooper známku T (Teen – u nás od dvanácti let) a v USA se bude prodávat za cenu 29.99 USD.