Hlavní navigace

Role Manager od Sunu automatizuje a optimalizuje zajištění shody s předpisy

13. 3. 2008

Sdílet

Dostupnost softwaru Role Manager, který umožňuje zákazníkům automatizovat a optimalizovat zajištění shody s předpisy pro řízení přístupu – což je podle výrobce zpravidla obtížný, složitý a manuální proces -, oznámila firma Sun Microsystems.

Dostupnost softwaru Role Manager, který umožňuje zákazníkům automatizovat a optimalizovat zajištění shody s předpisy pro řízení přístupu – což je podle výrobce zpravidla obtížný, složitý a manuální proces, oznámila firma Sun Microsystems. Sun také představil svou novou strategii podnikového řízení, správy rizik a zajištění shody (Governance, Risk and Compliance; GRC), která má pomoci podnikům lépe spravovat identity, audity a zajištění shody.
Kromě rozšíření svého portfolia o výše zmíněný produkt počítá Sun s uvedením významných nových produktů pro celou oblast správy identit v příštích 12 měsících. Ucelené portfolio Sunu pokryje všechny aspekty správy identit, včetně správy přístupu, federace, zabezpečení webových služeb a funkcí auditu.
„Aspekty řízení, rizik a shody už nejsou čistě otázkami IT. GRC je problémem i pro nejvyšší vedení podniků,“ řekl Mark Herring, viceprezident marketingu, Software Infrastructure, Sun Microsystems. „Rostoucí množství aplikací používaných zaměstnanci a neustálé dolaďování rolí zaměstnanců vede společnosti k tomu, aby vynakládaly stále větší prostředky na řešení chyb v řízení přístupu – což samozřejmě představuje i obrovská rizika. Proto nyní Sun řeší požadavky GRC ekonomicky výhodným a dlouhodobě udržitelným systémem, který bude fungovat napříč celým podnikem a nabídne zákazníkům solidní základnu pro rozšíření dosahu jejich podniku. Přitom sníží související rizika.“
Sun na vývoji portfolia řešení správy identit, které bude založeno na open source technologiích a odpoví na výzvy zákazníků v oblasti GRC, spolupracuje s klíčovými organizacemi a specialisty z oboru. Do rozsáhlé globální sítě partnerů Sunu patří přední organizace jako Accenture, Deloitte & Touche LLP a PricewaterhouseCoopers LLP. Ty pomáhají klientům po celém světě identifikovat příležitosti a reagovat na ně, spolupracují se Sunem na vývoji řešení a nabízejí ucelenou řadu služeb, včetně poradenství, implementace a podpory.

 

Autor článku