Hlavní navigace

Rozměrná multimédia

1. 12. 2006

Sdílet

MP3 přehrávač i-Tec PREMIUMplayer i-Tec je méně známou značkou MP3 přehrávačů, ale není rozhodně úplným ...


MP3 přehrávač i-Tec PREMIUMplayer


i-Tec je méně známou značkou MP3 přehrávačů, ale není rozhodně úplným nováčkem. My jsme k testování obdrželi na dnešní poměry opravdu velký player, schopný pracovat s hudbou, videem i obrázky. Svým designem trochu připomíná zavřený mobilní telefon, v provedení známém pod označením "véčko". Už při vybalení na tomto přehrávači zaujme především velký displej a integrované stereofonní reproduktory. Displej o velikosti 1,8" po zapnutí nijak nenadchne, protože má hrubší rastr, nepříliš přesvědčivé podání barev a zcela zjevně velmi nízké rozlišení (výrobce ho neudává). Reproduktory jsou naopak povedené a hrají vzhledem ke své velikosti výtečně.
Z hlediska základních funkcí i-Tec nijak nezaostává za známější konkurencí. Z hudby si poradí s MP3, WMA a WAV, obrázky přečte ve formátu JPEG a ani video pro něho není ničím neznámým, pokud ho převedete do formátu SMV. Přítomen je i FM tuner, z něhož lze pořizovat záznam. Nahrávat je možné rovněž hlas a nechybí ani linkový vstup, spojený se sluchátkovým výstupem.
Ovládání přehrávače není kvůli špatnému rozmístění tlačítek ovšem příliš pohodlné. Tlačítko Play, které současně přístroj zapíná, se nachází osamocené v levém dolním rohu pod displejem. Zbytek ovládacích prvků je rozmístěn na pravém i levém boku i-Tecu, takže uživatel musí neustále měnit polohu přehrávače v ruce.
Žádným velký překvapením pro nás nebylo ani to, že se tento model přihlásí jako externí disk. U méně známých značek je použití systému UMS a stromového výpisu adresářů běžné. Nicméně vás před samotným kopírováním dat čeká nelehký úkol, jímž je vysunutí gumové krytky z mini-USB portu. Sedí v něm totiž jako ulitá. Rychlost přenosu dat však v našich očích rozhodně představovala větší problém než neposlušná krytka. Nějakých 500 KB/s je v případně 1GB playeru opravdovou tragédií.
Přesto, uvážíme-li proklatě nízkou cenu, provedení a funkce přehrávače, stále se nám tento model od i-Tecu jeví jako slušná volba. Doporučit ho můžeme zákazníkům, kteří nejsou schopni či ochotni do empétrojky investovat více než dva tisíce. Všichni ostatní nechť vybírají ve vyšší kategorii, v níž se častěji setkají s kvalitnějším provedením, pohodlnějším ovládáním, lepším displejem a větším množstvím funkcí.

i-Tec PREMIUMplayer

funkce
cena
integrované reproduktory
velmi laciné provedení
Cena vč.DPH: 1 799 Kč
K testu zapůjčila firma: ComDis,
www.comdis.cz

Autor článku