Hlavní navigace

Rychlí roboti vystačí bez kabelů

1. 2. 2006

Sdílet

Nová řada produktů US Robotics pro bezdrátové sítě Společnost US Robotics uvedla nedávno na náš trh řadu pr...


Nová řada produktů US Robotics pro bezdrátové sítě


Společnost US Robotics uvedla nedávno na náš trh řadu produktů MAXg, které zvýší dosah a propustnost domácích a firemních bezdrátových sítí, zjednoduší jejich instalaci a obsluhu a maximalizují bezpečnost. Nové bezdrátové produkty nabízí až o 50 procent větší dosah a umožňují tak pokrýt celou domácnost nebo malou firmu z jediného bezdrátového směrovače nebo přístupového bodu MAXg. Produkty MAXg jsou vyrobeny s ohledem na současné požadavky uživatelů, tedy na dostatečnou rychlost, velké pokrytí prostoru a snadnou instalaci. V ideální kombinaci jsou navíc i bezpečné a spolehlivé. Mezi hlavní výhody řady MAXg patří zvýšená citlivost přijímače a zvýšený vysílací výkon, umožňující uživatelům sítě Wi-Fi vysokorychlostní připojení i z větší vzdálenosti od bezdrátového přístupového bodu. Zatímco standardní zařízení 802.11g mají v běžné zástavbě dosah obvykle do 45 metrů, MAXg dokáže překonat vzdálenost až 70 metrů, při zachování celkově rychlejšího bezdrátového přenosu.
Vysokorychlostní režim přenosu (125 Mb/s) rozšiřuje možnosti standardu 802.11g a umožňuje využití sítí Wi-Fi pro aplikace náročné na šířku pásma, jako je sdílení digitálních fotografií a přenos zvukových či video souborů mezi jednotlivými zařízeními.
Instalaci usnadňuje průvodce US Robotics SureStart, který automaticky instaluje bezdrátový adaptér MAXg a směrovač MAXg (pokud je použit) a téměř bez zásahu uživatele zabezpečí celou síť. Velmi nás potěšila maximální bezpečnostní výbava. Mezi klíčové bezpečnostní funkce patří WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2)/802.11i, WPA, autorizace MAC adres, autorizace 802.1x a 64/128bitové kódování WEP. Kromě toho bezdrátový směrovač MAXg obsahuje firewall Stateful Packet Inspection a podporuje sítě VPN (PPTP, IPSec a L2TP).

Wireless MAXg Router

Zařízení Wireless MAXg Router je ideální pro sdílení vysokorychlostního připojení mezi více počítači. Jeho hlavními funkcemi jsou plně funkční router se čtyřportovým přepínačem Ethernet a vysokým zabezpečením pomocí brány firewall a kompletní sada zabezpečovacích opatření. Díky portu USB a integrovanému tiskovému serveru lze jakoukoli tiskárnu USB používat jako síťovou tiskárnu, kterou mohou sdílet všichni uživatelé sítě.
Toto zařízení je vybaveno odpojitelnou otočnou dvojpólovou anténou s převrácenou polaritou 2 dBi (konektor SMA), jedním portem Ethernet WAN RJ-45, 10/100, s automatickým snímáním a automatickým přepínáním, čtyřmi porty Ethernet LAN RJ-45, 10/100, také s automatickým snímáním a automatickým přepínáním, a jedním portem USB 2.0.
Rozhraní USB je v rámci specifikací v naprostém souladu se standardem protokolu IPP (Internet Printer Protocol), sloužícím ke sdílení tiskových zdrojů ve směrované síti.
Funkce pro zabezpečení jsou 802.11i (WPA2), přístup WPA (Wi-Fi Protected Access), TKIP, šifrování AES, 64/128bitové šifrování WEP (Wired Equivalent Privacy), ověřování 802.1x, zakázání SSID, předávání VPN (IPSec, PPTP, L2TP), firewall s podrobným zkoumáním paketu (SPI), ověření adresy MAC, seznam nežádoucích adres MAC (64) a výstrahy serveru syslog.

Wireless MAXg PCI Adapter

Zařízení Wireless MAXg PCI Adapter umožňuje uživatelům využívat celou síť pomocí stolního počítače ideální řešení pro počítače umístěné mimo hlavní kanál sítě. Vaše stávající klasická síť se může stát součástí bezdrátového světa a vy můžete její výkon maximalizovat. Mezi hlavní výhody tohoto zařízení patří: použití ve stolních počítačích a rychlá a snadná instalace do slotu PCI, nebo podpora funkce Universal Plug and Play (UPnP). K tomuto zařízení se dodává také odpojitelná otočná dvojpólová anténa 2 dBi s konektorem SMA s převrácenou polaritou, kterou lze v případě potřeby snadno odebrat.
Funkce pro zabezpečení jsou pak přístup WPA (Wi-Fi Protected Access), TKIP, šifrování AES, 64/128bitové šifrování WEP (Wired Equivalent Privacy), ověrování 802.1x, 802.11i (WPA2).

Wireless MAXg PC Card

Karta Wireless MAXg PC Card umožňuje využívat celou síť odkudkoli pomocí laptopu. K e-mailu, sdíleným souborům a k internetu se tak můžete připojit z libovolného křesla.
Použití v laptopech je velice jednoduché stačí kartu instalovat do dostupného slotu typu II. Bez problémů integruje laptop do klasické či bezdrátové sítě. Jedinečné provedení s nízkou spotřebou energie umožňuje co nejlépe využít baterii laptopu a zůstat déle on-line. Je zaručena plná kompatibilita se standardy 802.11b, 802.11g a akcelerovanými bezdrátovými technologiemi.
Funkce pro zabezpečení jsou WPA2/802.
11i (šifrování AES), přístup WPA (Wi-Fi Protected Access), TKIP, 64/128bitové šifrování WEP.

Wireless MAXg USB Adapter

Zařízení Wireless MAXg USB Adapter umožňuje flexibilní připojení stolního počítače či laptopu k bezdrátové síti. Lze jej použít s portem USB 1.1/2.0 libovolného počítače laptopu či stolního počítače. Díky kompaktnímu provedení jej lze přenášet v kapse, abyste se mohli kdykoli věnovat práci v bezdrátové síti. K tomu pomáhá otočná/směrová anténa pro lepší pokrytí.
Funkce pro zabezpečení jsou 802.11i (WPA2), přístup WPA (Wi-Fi Protected Access), TKIP, šifrování AES, 64/128bitové šifrování WEP (Wired Equivalent Privacy) a ověřování 802.1x.
Zavádíte-li malou síť, rozšiřujete ji nebo chcete mezi sítěmi komunikovat, můžete se s klidem poohlédnout po těchto kouscích od US Robotics. Uvedená řešení bezdrátových sítí představují nejnovější způsoby, jak neztratit připojení k informacím, zábavě i k sobě navzájem.


Technologie pro maximální výkon

Technologie zvýšeného dosahu řady MAXg využívá pokročilé digitální zpracování signálu (DSP), které vylepšuje možnosti zpracování bezdrátového přenosu. Uživatelé Wi-Fi tak mají k dispozici přenos plnou rychlostí až o 50 procent dále od přístupového bodu, než bývá zvykem. MAXg zajišťuje jednak větší dosah přenosu při plné přenosové rychlosti a rovněž větší pokrytí při nižších přenosových rychlostech. Díky tomu, že je technologie MAXg kompatibilní se stávajícími standardy, zajistí uživatelům rozšíření dosahu v jakékoliv bezdrátové síti, a to i v případě, kdy ji ostatní zařízení neobsahují.
Dalšího zvýšení výkonu komunikace dosahuje MAXg zvýšením efektivity bezdrátového přenosu dat. Vychází přitom ze standardizovaných technik, pomocí nichž zajišťuje vyšší propustnost na jednom bezdrátovém kanálu a eliminuje interference, spjaté s řešeními využívajícími ke zvýšení výkonu několika kanálů. Ačkoliv se optimálního výkonu bezdrátové sítě dosáhne v případě, kdy je síť sestavena výhradně ze zařízení MAXg, tato technologie je kompatibilní se všemi produkty standardů 802.11b/g a v praxi zvyšuje agregovaný výkon všech zařízení s podporou Wi-Fi v síti.

Wireless MAXg Router

USB 2.0
výborné zabezpečení
nenašli jsme
K testu zapůjčila firma: US Robotics, www.usr-emea.com
Cena vč. DPH: 2 650 Kč

Wireless MAXg PCI Adapter

funkce zabezpečení
cena
K testu zapůjčila firma: US Robotics, www.usr-emea.com
Cena vč. DPH: 1 550 Kč

Wireless MAXg PC Card

zabezpečení
rychlost
nenašli jsme
K testu zapůjčila firma: US Robotics, www.usr-emea.com
Cena vč. DPH: 1 550 Kč

Wireless MAXg USB Adapter

univerzální řešení
cena
větší rozměr
K testu zapůjčila firma: US Robotics, www.usr-emea.com
Cena vč. DPH: 1 350 Kč