Hlavní navigace

Sacred 3 a datadisk pro Sacred 2

19. 4. 2009

Sdílet

Ačkoliv společnost Ascaron vyhlásila bankrot, stále vyvíjí datadisk k Sacred 2 a ohlásila dokonce třetí díl tohoto akčního RPG!

V německém vývojářském studiu Ascaron se dějí opravdu zvláštní věci. Nejprve vyhlásilo insolvenci, tedy de facto řízený bankrot, ale hned poté ohlásilo světu, že vyvíjí opravdu zajímavé hry. Konkrétně jde o datadisk ke kvalitnímu akčnímu RPG Sacred 2 a navíc i regulérní třetí díl této již zavedené série.

Bankrot a vyhlášení vývoje mají pravděpodobně nějakou souvislost. Dá se totiž očekávat, že Ascaron bankrot přežije a v nějaké restrukturalizované podobě bude fungovat dále. Možná na poslední chvíli tímto způsobem hledá investory.

Krach studia je nicméně překvapivý, jelikož mezi německými subjekty na vývojářské scéně patřilo k nejstabilnějším a největším. V poslední době pak slavilo i obchodní úspěchy. Právě série Sacred je pravděpodobně jeho nejúspěšnějším kusem.

Prvního dílu se prodaly téměř dva miliony kusů a minulý rok vydaná dvojka přesáhla půlmilion a navíc se do prodeje chystají konzolové verze. Ascaron ale zřejmě vlivem finanční krize ztratil investory a nemá jak dál financovat svůj provoz.

CS24

Doufejme tak, že mu někdo pomůže. V úvahu připadá i převzetí větším vydavatelským domem. Na druhou stranu, v krizi nemá financí nikdo nazbyt.

Zdroj: Gamestar.de