Hlavní navigace

Sada aplikací StarOffice v Google Packu

24. 8. 2007

Sdílet

Sada kancelářských aplikací StarOffice je nově k dispozici i prostřednictvím služby zjednodušeného stahování softwaru Google Pack.

Sada kancelářských aplikací StarOffice je nově k dispozici i prostřednictvím služby stahování softwaru Google Pack. StarOffice je komerční implementace open source kancelářské sady OpenOffice.org a podporuje formát Open Document (ODF). StarOffice je kompatibilní s dokumenty sady Microsoft Office a její sv§rce – firma Sun Microsystems - k ní poskytuje technickou podporu. Google Pack je naopak bezplatná kolekce základního softwaru, jež uživatelům pomáhá rychle nainstalovat vše, co potřebují, rychleji vyhledávat informace a zajistit si bezpečí na internetu.
Sun dále oznámil, že do všech produktů StarOffice přidal funkčnost vyhledávání na webu, jež umožňuje vyhledávat informace na internetu přímo z kancelářských aplikací. Nová funkčnost je nyní obsažena v kopii dostupné na službě Google Pack.
„Podpora formátu ODF v sadě StarOffice usnadňuje spolupráci a zájemcům o bezplatné kancelářské aplikace založené na otevřených standardech nabízí možnost volby,“ řekl Rich Green, výkonný viceprezident pro software společnosti Sun Microsystems, Inc. „OpenOffice.org se prosazuje neuvěřitelným tempem – zaznamenáváme téměř tři milióny stažených kopií za měsíc.“
Google Pack nabízí uživatelům bezpečný a snadný způsob, jak za pár minut nainstalovat veškerý základní software, který potřebují. Přidání sady Sun StarOffice dává uživatelům služby Google Pack bezplatný přístup ke kancelářským aplikacím podnikové třídy. Další informace o službě Google Pack najdete na webu pack.google.com.

 

Autor článku