Hlavní navigace

Samsung Galaxy S 4: Rozpozná vás podle hlasu i tváře

17. 3. 2013

Sdílet

 Autor: Samsung
Společnost Samsung Electronics dnes představila čtvrtou generaci telefonu GALAXY S, model nazvaný Samsung GALAXY S 4. Novinka zaujme propracovaným designem, kterému dominuje velký displej s tenkým rámečkem.

Samsung Galaxy S 4Samsung GALAXY S 4 je jako první na světě vybavený Full HD Super AMOLED displejem s úhlopříčkou o velikosti 5 palců nabízí 441 ppi. Samsung GALAXY S 4 váží pouhých 130 g a je tenký 7, 9 mm. Je vybaven novým Gorilla Glass 3 od společnosti Corning.

S funkcí Dual Camera můžete v jeden okamžik používat přední i zadní kameru. Při focení mají uživatelé na výběr z celé řady efektů, které umožňují přirozené prolnutí dvou fotografií a také úpravu velikosti menšího obrazu vloženého do většího. Uživatelé si mohou vybrat osm různých způsobů, jak zkombinovat dvě fotografie pořízené přední a zadní kamerou. Kromě toho můžete s funkcí Dual Video dělat a přijímat skupinové videohovory. Rozlišení zadní kamery je 13 Mpix.

Na cestách mnozí ocení funkci S Translator, která nabízí okamžitý překlad aplikací, včetně emailů, SMS zpráv a chatů. Telefon dokáže překládat jak mluvený, tak i psaný text. Výsledný překlad může být opět buď psaný, nebo mluvený. GALAXY S 4 podporuje technologie HSPA+42 Mbps a 4G LTEk, která podporuje až 6 různých pásem

Samsung Galaxy S 4Samsung GALAXY S 4 rozpozná vaši tvář, hlas a pohyby, takže již nepotřebujete k aktivaci displeje doteky prstů. Funkce Samsung Smart Pause umožňuje ovládat displej pohledem. Například když sledujete nějaké video a podíváte se jinam, tak se záznam automaticky zastaví. Spustí se opět ve chvíli, kdy se pohledem vrátíte zpět na obrazovku. Na tuto vlastnost telefonu navazuje funkce Samsung Smart Scroll, díky které můžete procházet prohlížeč nebo emaily nahoru a dolů bez dotyku obrazovky. Telefon rozpozná váš obličej sledující displej a zároveň vnímá pohyb vašeho zápěstí a podle toho posouvá stránky nahoru nebo dolů.

Funkce Air View slouží k  zobrazení náhledu emailových zpráv, úkolů z aplikace S Planner, obrázků nebo videí na displeji pouhým přiblížením prstu. Pokud se rozhodnete, že chcete telefon ovládat pohybem ruky, pomůže vám funkce Air Gesture. Můžete tak měnit hudební skladbu, pohybovat se po internetových stránkách, nebo přijímat hovory aniž byste se museli displeje dotýkat.

Pro řidiče je připravená funkce S-Voice Drive, prostřednictvím které můžete hlasem aktivovat příkazy. Jakmile se telefon propojí přes Bluetooth se systémem v automobilu, automaticky se zapne do jízdního režimu, který se stará o převod textu na řeč, takže můžete snadno a bezpečně kontrolovat zprávy bez nutnosti dívat se na obrazovku telefonu.

Samsung Optical Reader automaticky rozpoznává text, vizitku nebo informace v QR kódu
a poskytuje užitečné funkce, jako je překlad, hovor, textová zpráva a vyhledávání.

Pro podorbné specifikace smartphonu Samsung Galaxy S 4 navštivte oficiální stránky společnosti Samsung

 

 

CS24

Samsung GALAXY S 4 bude k dispozici od 2. čtvrtletí po celém světě.