Hlavní navigace

Samsung HMX-E10 do kapsy

11. 8. 2010

Sdílet

 Autor:
Samsung představil stylovou kapesní kameru HMX-E10 s Full HD rozlišením, otočným objektivem a integrovaným USB konektorem.

HMX-E10 je dalším přírůstkem do řady jednoduchých spotřebitelských videokamer, či by se možná chtělo říct „kamerek“. Nabízí záznam ve Full HD rozlišení a je vybavena otočným objektivem s úhlem natáčení 270 stupňů, který spotřebitelům umožňuje nahrávat prakticky z jakéhokoli úhlu. Jde tak například, aby uživatel při natáčení opustil pozici za kamerou a vstoupil do záběru společně s přáteli nebo rodinou.

Společnost Samsung se také u modelu HMX-E10 snažila co nejvíce zjednodušit sdílení obsahu s ostatními prostřednictvím vestavěného USB konektoru. To umožňuje uživatelům připojit videokameru přímo k jakémukoli počítači bez nutnosti používat další příslušenství jako např. USB kabel. Připojení k počítači přes port USB se HMX-E10 zároveň začne také dobíjet, což je drobnost, která potěší.

Srdcem modelu HMX-E10 je CMOS snímač o rozměrech 1/3,2 palce, což není nějak závratné, nicméně v této kategorii nelze čekat nějak velké senzory. Je schopen zachytit videozáznam v impozantním rozlišení 1920x1080 Full HD (30p / H.264), a s pomocí něhož lze také pořizovat fotografie v rozlišení 8 megapixelů. Na zadní straně přístroje se nachází víceúčelový svisle orientovaný dotykový LCD displej s úhlopříčkou 2,7“.

Při nahrávání videa je LCD displej kamery HMX-E10 rozdělen na dvě části; na horním displeji je reálný pohled na aktuální záběr a na dolním se zobrazují ovládací prvky dotykové obrazovky jako nahrávání, zastavení a přehrávání. Můžete dokonce otočit objektivem a použít tento displej k natáčení sebe sama, což vám umožní vystoupit zpoza kamery a zapojit se do dění před ní.

Interaktivní tlačítko pro odesílání obsahu na displeji kamery HMX-E10 také usnadňuje umisťování záznamů na internet. Pokud je přístroj připojen k počítači s připojením k internetu, lze jedním stisknutím tlačítka „upload“ odeslat pořízený záznam přímo na konkrétní webové stránky pro sdílení obsahu jako např. YouTube, čímž se snižuje počet kroků potřebných k úspěšnému nahrání a sdílení videonahrávek.

Dostupná by kamera měla být v nejbližších týdnech, cenu u nás tradičně Samsung nesdělil, ale v USA je stanovena na 200 dolarů, takže u nás by se mohla pohybovat kolem 5000 korun.

CS24

Samsung HMX-E10

Samsung HMX-E10