Hlavní navigace

Samsung představil Galaxy Note 5 a S6 Edge+

23. 8. 2015

Sdílet

 Autor: samsung
Korejská společnost Samsung představila dva dlouho očekávané smartphony Galaxy Note 5 a Galaxy S6 Edge Plus. Na co se můžeme těšit?

Po hardwarové stránce jsou oba dva nové telefony téměř identické: pohání je osmijádrový procesor Exynos 7420 a k dispozici mají 4 GB paměti RAM. Telefony jsou opatřeny 5,7palcovým AMOLED displejem s rozlišením 2 560 x 1 440 pixelů, 16MP fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu a schopností nahrávat 4K video na zadní straně a 5MP fotoaparátem nad displejem. Co se týká místa na disku k ukládání dat, zde si uživatelé mohou vybrat mezi 32/64/128 GB.


Největším rozdílem mezi oběma zařízeními je to, že Note 5 má rovný displej, zakřivený zadní panel a uživatelé k jeho ovládání mohou využít stylus; S6 Edge Plus má na levé i pravé straně displeje zakřivené hrany. Obě zařízení jsou vyrobena z kvalitních materiálů - stejně jako u Galaxy S6 i zde byl plast zaměněn za hliník a sklo. Nevýhodou tohoto provedení je to, že uživatelé si již nemohou baterii zařízení jednoduše vyměnit doma nebo rozšířit místo k ukládání dat pomocí paměťových karet. Telefony se začnou v Asii a USA prodávat již v srpnu, zda a kdy se dostanou i do ČR zatím není jasné.

CS24

 

Zdroj: Techspot