Hlavní navigace

Samsung představil na CeBITu nové LCD monitory

8. 3. 2008

Sdílet

Na veletrhu CeBIT bylo k vidění mnoho zajímavostí, mimo jiné například 22 palcové ALL-IN-ONE řešení, neboli LCD monitor společně se 7 palcovým displejem či nové 24 a 26 palcové LCD displeje s DTV tunerem od Samsungu.

Na veletrhu CeBIT bylo k vidění mnoho zajímavostí, mimo jiné například 22 palcové ALL-IN-ONE řešení, neboli LCD monitor společně se 7 palcovým displejem či nové 24 a 26 palcové LCD displeje s DTV tunerem od Samsungu.

Samsung Electronics představil nový monitor SyncMaster 2263DX, produkt, který obdržel ocenění 2008 CES Innovation. Jde o 22 palcový LCD monitor, ke kterému se přes USB monitor připojuje další, 7 palcový displej. Tento model zvyšuje produktivitu firemních uživatelů, kteří chtějí používat dva monitory.

Díky tomu, že druhý displej se k monitoru 2263DX připojuje přes USB port, odpadají dodatečné náklady na druhou grafickou kartu. Tím zpřístupňuje práci se dvěma monitory i uživatelům počítačů, kde to s běžnými modely není možné. 2263DX je ideální pro uživatele, kteří potřebují více monitorů, aby mohli současně pracovat s více aplikacemi, čímž dochází ke zvýšení produktivity. Druhý monitor umožňuje například na 22 palcovém displeji editovat dokumenty, zatímco menší displej může být vyhrazen komunikaci se spolupracovníky či zákazníky. 7 palcový tandemový displej je připevněn na výklopném a otočném rameni, které umožňuje umístit ho na libovolné straně většího monitoru, nad ním, či ho úplně odpojit a postavit na libovolné místo – jediné omezení je délka kabelu.

Monitor 2263DX je optimalizovaný pro komunikaci s kolegy po celém světě prostřednictvím aplikací bez nutnosti telefonovat. Stačí si dát na hlavu sluchátka či využít vestavěný mikrofon a reproduktory. Tento monitor je ideální volbou pro živé internetové konference, které snižují náklady na mezistátní hovory a potřebu častých obchodních cest. To vše díky zabudované 3 megapixelové webkameře s vysokým rozlišením, mikrofonu a reproduktorům.
Nenechte si ujít:
Asus na CeBITu předvádí nová LCD, Mini PC i síťová řešení

LG nabízí nový LCD monitor s připojením přes USB

Samsung uvádí novou řadu LCD monitorů

Samsung přichází se zárukou na vadné body u svých LCD

Pozorovací úhel 170/160 a vysoké rozlišení 1680 x 1050 na 22 palcovém monitoru a 800 x 400 na tandemovém 7 palcovém displeji, umožňuje modelu SyncMaster 2263DX nabídnout kvalitní obraz a navíc je monitor vybaven řadou zcela nových technologií jako MagicBright3, doplněnými kontrastním poměrem 8 000:1 a dobou odezvy 5 ms.

Dalšími novinkami jsou pak modely SyncMaster T240 a SyncMaster T260HD, který má vestavěný DTV tuner.

Tyto modely s novým designem se navíc vyznačují sníženou spotřebou elektrického proudu. SyncMaster T240 se může pochlubit spotřebou v standby režimu – pouhými 0.3 Watty, zatímco SyncMaster T260HD při provozu spotřebuje o více než 30 Wattů méně, než současné výrobky.

SyncMaster T240, 24 palcový monitor se vyznačuje dynamickým kontrastním poměrem 20 000:1 a dobou odezvy
5 ms. Pro co nejjednodušší propojení s dalšími zařízeními je vybaven celou řadou vstupů jako například USB 2.0 a HDMI.

SyncMaster T260HD je 25.5 palcový full HD monitor vybavený vestavěným DTV tunerem, takže je možné na něm sledovat HD video bez nutnosti pořizovat další zařízení. Šest obrazových vstupů umožňuje připojení celé řady digitálních zařízení a používat je současně. Technologie SRS TruSurround XT pro zvýšení kvality zvuku umožňuje plně si vychutnat všechny druhy multimédií.

Nové monitory s úhlopříčkami 19/20/22/24/25.5 palců budou v prodeji od dubna tohoto roku. Vztahuje se na ně samozřejmě i záruka na veškeré vadné body, o které jsme informovali zde.

 

Autor článku