Hlavní navigace

Samsung představil novou vlajkovou loď mezi svými LED TV

16. 1. 2012

Sdílet

 Autor:
I když Samsung na letošní CES nejvíce propagoval svou 55palcovou OLED televizi, společnost představila také novou řadu svých LED televizorů. A netřeba dodávat, že tyto se na trh dostanou dříve a budou mnohem dostupnější, než zmiňovaná OLED TV.

Vlajkovou lodí Samsungu mezi LED televizory pro tento rok se stane ES8000, která nahradí D8000. Zařízení bude dostupné v různých velikostech (od 40 do 75 palců) a očekává se, že nejžádanějšími budou modely UE46ES8000 a UE55ES8000 s úhlopříčkami 46 a 55 palců. Korejský výrobce při své prezentaci televizorů vyzdvihoval především jejich výkon - Samsung doslova uvedl, že žádná jiná TV není tak výkonná, jako ES8000. Dvoujádrový procesor integrovaný v nových LED televizorech tak zaručí nejen bezproblémový multitasking, ale také hladký pohyb v novém uživatelském rozhraní Smart Hub, které je rychlejší a vykreslované ve full HD.

Nové LED televizory Samsungu pro tento rok nabídnou ovládání hlasem a gesty, stejně jako funkci rozpoznání obličeje za pomoci integrované kamery a dvou mikrofonů umístěných nad displejem. Co se týče displeje, Samsung se chlubí novým algoritmem pro LED podsvícení "Micro Dimming Ultimate", který údajně v reálném čase analyzuje přijímaný video signál a přizpůsobuje mu světelnost LED diod v určitých místech. To podle Samsungu v konečném důsledku znamená 20% nárůst jasu.