Hlavní navigace

Samsung rozšiřuje kompatibilitu hodinek Samsung Galaxy Gear

24. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Samsung
Společnost Samsung dnes oznámila, že s hodinkami Galaxy Gear jsou kompatibilní i další zařízení Samsung, nejen novinka Galaxy Note 3. Po aktualizaci příslušných zařízení na operační systém Android 4.3 (Jelly Bean) je nyní možné Galaxy Gear využívat také s přístroji Galaxy S4, Galaxy S III a Note 2, a tak si ještě více usnadnit a zpříjemnit mobilní komunikaci.

Společnost Samsung dnes oznámila, že s hodinkami Galaxy Gear jsou kompatibilní i další zařízení Samsung, nejen novinka Galaxy Note 3. Po aktualizaci příslušných zařízení na operační systém Android 4.3 (Jelly Bean) je nyní možné Galaxy Gear využívat také s přístroji Galaxy S4, Galaxy S III a Note 2, a tak si ještě více usnadnit a zpříjemnit mobilní komunikaci.

Samsung Galaxy GearProstřednictvím samostatné softwarové aktualizace, jejíž distribuce bude v České republice postupně zahájena během listopadu a prosince, rozšíří Samsung kompatibilitu hodinek Galaxy Gear i na další zařízení řady Galaxy včetně Galaxy S4 mini, Galaxy S4 ACTIVE, MEGA 5.8 (není v ČR oficiálně ditribuován), MEGA 6.3 a Samsung Galaxy S4 zoom. Rozvrh softwarové aktualizace se bude pro jednotlivá zařízení v jednotlivých zemích i u jednotlivých mobilních operátorů lišit.

Majitelé, kteří mají Galaxy Gear a zároveň i mobilní zařízení Galaxy S4, Galaxy S III nebo Note 2 budou moci plně využívat vlastností hodinek – například snadno volat a přijímat příchozí hovory či pouhým letmým pohledem kontrolovat příchozí zprávy i oznámení. Pokud si chce uživatel prohlédnout zprávu detailněji, stačí uchopit telefon do ruky a funkce Smart Relay okamžitě zobrazí celý obsah dané zprávy. Ve virtuálním obchodě Samsung Apps najdou uživatelé také aplikace, které jim prostřednictvím Galaxy Gear umožní přístup k sociálním sítím.

S využitím 1,9Mpix fotoaparátu mohou uživatelé fotit nebo natáčet videa. Fotografie se pak automaticky ukládají do galerie v telefonu. Vyzkoušet mohou také předinstalovanou aplikaci Krokoměr, nebo hodinky používat k ovládání hudby přehrávané na telefonu. Zařízení samozřejmě funguje také jako hodinky. Vybírat lze z 10 různých vzhledů ciferníku a další varianty zobrazení  jsou ke stažení přes Samsung Apps.

Zařízení Samsung Galaxy S4, Galaxy S III a Note 2 budou aktualizovány na operační systém Android 4.3 (Jelly Bean) postupně do konce roku. V případě Galaxy S III a Note 2 nabídnou nové funkce snadnější vkládání textu, aktualizovanou grafiku a multimédia a také nové aktualizace funkcí a aplikací společnosti Samsung, např.:

  • Samsung KNOX, bezpečné a komplexní mobilní řešení pro podniky a spotřebitele. (3G verze Galaxy S III bude vybavena technologií Samsung KNOX se zabezpečenou platformou pouze ve vybraných zemích).
  • Funkce Smart Switch pro hladký přenos obsahu z jiných chytrých telefonů do zařízení Samsung.
  • Funkce HomeSync pro bezpečné ukládání, sdílení a přehrávání obsahu, ať jste kdekoli.
  • Funkce Group Play 2.5 s podporou sdílení videa.

 

Byl pro vás článek přínosný?