Hlavní navigace

Samsung Spica potvrzen

18. 11. 2009

Sdílet

Samsung oficiálně potvrdil, že chystá svůj druhý smartphone s operačním systémem Android s 3,2“ OLED displejem a výkonným procesorem.

Spica i5700 je druhým mobilním telefonem s operačním systémem Android. Popularita tohoto open-source systému vyvíjeného pod patronátem Google, ale podporovaného i řadou jiných firem, stále roste, stává se z něj stále vážnější konkurent pro Windows Mobile i dalším konkurentům.

Samsung Spica má velký 3,2“ AMOLED displej (OLED varianta Samsungu) s rozlišením 480x320 bodů. Jde o dotykovou kapacitní obrazovku, takže místo stylusu používá dotyk prstku, teoreticky by měl dobře fungovat i jiný vodivý materiál. Uvnitř je výkonný procesor s frekvencí 800 Mhz, Wi-Fi, GPS, samozřejmě podpora vysokorychlostních přenosů 3G, Bluetooth 2.1, DivX kodek, 3,5mm audio jack, telefon má možnost dobíjet přímo přes USB a 1500mAh baterie.

Model i5700 Spica je menším bratříčkem Samsungu i7500 Galaxy, a jako takový nemá všechny jeho možnosti. Například rozlišení integrovaného fotoaparátu je sníženo z 5 megapixelů na 3,2, což je však i tak pro mobilní telefon více než dostatečné, mnohem horší je chybějící přisvětlení. Nepotěší ani velmi malá vnitřní paměť jen 180 MB, takže uživatelé se těžko obejdou bez paměťové karty - zvolit mohou microSD až do velikosti 32 GB.

Cena zatím není známa, ale mělo by jít o jeden z dostupnějších smartphonů, prodávat se bude ihned po uvedení i v Evropě.

Samsung i5700 Spica