Hlavní navigace

Sapphire Atomic - opravdu luxusní hardware

27. 12. 2007

Sdílet

Sapphire, známý hlavně výrobou grafických karet, se rozhodl rozjet svoji vlastní řadu luxusního hardwaru. Ten ponese název Atomic a první ze série je vyšperkovaný Radeonu 3870.

O jaké lahůdky půjde svědčí první vlaštovka v podobě Sapphire Radeon HD3870 Atomic. Tuto kartu dostanete zabalenou v luxusním kufříku stříbrné barvy, kde kromě samotné karty, která má vyměněný chladič a bude samozřejmě přetaktovaná, dostanete také plnou verzi hry Crysis, 3 metry dlouhý HDMI kabel a poukaz na $30 který můžete ve vybraných obchodech utratit za libovolnou počítačovou hru.


Tahle výbava prvního Atomic produktu naznačuje, že půjde o jedno z nejlepších balení, které si lze koupit. Osobně neznám žádného výrobce, který by dělal něco takového. Na různé Limited Edition je sice možné čas od času narazit, ale ani XFX, BFG nebo eVGA nemají žádnou takto vyšperkovanou sérii.

Otázkou samozřejmě zůstává cena i dostupnost. Osobně vidím obě věci hodně černě. Myslím si totiž, že Atomic produkty se budou prodávat pouze v severní Americe a západní Evropě (u nás by se jich prodalo maximálně v řádu několika desítek kusů) a cena vždy několikanásobně převýší cenu samotné karty (v případě této HD3870 ji odhaduji v přepočtu na více jak 10000 korun). Pokud jste však opravdový milovník hardwaru a můžete si dovolit dát za počítač horentní sumy peněz, pak vám tato skutečnost nejspíše vadit nebude a Atomic si i přes vysokou cenu klidně ze zahraničí objednáte. A upřímně: přesně na tuto skupinu je Sapphire s Atomic zaměřěn.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?