Hlavní navigace

Scarlet – nové LCD televizory od LG

18. 9. 2008

Sdílet

Společnost LG Electronics včera vpodvečer uvedla na náš trh dva nové modely LCD televizí ž řady Scarlet. Obě televize nabízejí velikost úhlopříčky 42 cm a plné HD 1080p rozlišení.

Prvním představeným modelem je televizor LG Scarlet LG6100, jehož největší předností je minimální hloubka, která na všech místech dosahuje pouhých 44,7 mm. I ostatní parametry jsou však špičkové, což dokazuje nejen rozlišení 1 920 x 1 080, kontrast 50 000:1, 100 Hz technologie zobrazení Full HD TruMotion, ale i a 24P Real Cinema technologie promítající filmy nativní rychlosti 24 snímků za sekundu.


Použity jsou technologie pro vylepšení obrazu, zároveň však LG6100 obsahuje inteligentní sensor, který má na starost snímání osvětlení okolního prostoru a podle toho automaticky upravuje jas na takovou úroveň, která co nejméně zatěžuje oči při sledování pořadů. Tyto úpravy mají na svědomí také nižší spotřebu televizoru. Dle výrobce je průměrná spotřeba Scarlet LG6100 265 W, přičemž při použití automatického snížení jasu lze dosáhnout až 50ti procentní snížení spotřeby. Obraz se dá taktéž upravovat díky několika přednastavitelným profilům, které si může každý uživatel zvolit podle sebe. Mezi zajímavosti patří i způsob, jakým jsou tvořeny reproduktory – ty jsou totiž skryté v obvodu celé obrazovky.



Kromě vyjmenovaných technologií dále televizor obsahuje digitální televizní tuner a všechny myslitelné vstupy – VGA, čtyři HDMI, SCART, navíc ještě LG6100 má jeden USB port, do kterého lze vložit USB flash disk a z něho přehrávat písničky ve formátu MP3 a zároveň přehrávat obrázky ve formátu JPEG.

Jak je dosaženo deklarované „štíhlosti“ této televize? Jednoduše tak, že všechny komponenty jsou umístěné ve spodní části televizoru, což je možné také díky pokročilé miniaturizaci.

Druhou představenou televizí je model LG Scarlet LG7100 a jedná se o vlajkovou loď společnosti LG pro tento rok. Na rozdíl od LG6100 disponuje jiným designem, nicméně všechny použité technologie jsou stejné. Jediným rozdílem (kromě větší hloubky televizoru a designu) je přítomnost BlueTooth, díky čemu lze posílat na obrazovku televize fotografii přímo z mobilního telefonu.


LG Scarlet LG6100 má být již v těchto dnech k dispozici koncovým uživatelům za doporučenou cenu 32 990 Kč vč. DPH, kdežto LG Scarlet LG7000 má být k dispozici nejpozději do konce září, její cena byla stanovena na 33 990 Kč vč. DPH.

- - Petr Matuška

Byl pro vás článek přínosný?