Hlavní navigace

Sdílení knih na čtečce Kindle - 1.díl

22. 4. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ukážeme vám, jak sdílet vaše digitální kulturní bohatství.

Jednou z nejlepších, nicméně málo známých funkcí, které vyplývají z vlastnictví čtečky Amazon Kindle, je schopnost sdílení většiny elektronických knih nacházejících se ve vaší digitální knihovně s vašimi přáteli a známými. A to není všechno – vaši přátelé a známí mohou rovněž tímto způsobem sdílet svoje knihy ze svých sbírek s vámi.

Zapůjčení elektronické knihy pro čtečku Kindle svým známým

Na skutečnost, že svoje elektronické knihy můžete zapůjčit svým přátelům, nijak zvlášť neupozorňuje, nicméně tato možnost existuje a je dokonalá

Chcete-li svým známým půjčit elektronickou knihu pro čtečku Kindle, kterou jste si zakoupili přes elektronický obchod Amazon Kindle, pak vězte, že je to možné. K tomu účelu se nejprve přihlaste do svého účtu na webu Amazon.com a z rozevíracího seznamu vyberte položku Account&Lists. Tato položka se nachází v pravém horním rohu domovské stránky Amazonu. Zde vyberte položku Your Content&Devices. Za okamžik se vám zobrazí seznam všech elektronických knih pro čtečku Kindle, které jste si kdy zakoupili. Vedle názvu každé knihy si povšimněte šedého čtverečku, na kterém jsou vyobrazeny tři tečky. Nyní na zmiňovaný šedý čtvereček klepněte, aby se vám zobrazil přehled všech možností pro vybranou elektronickou knihu. Pokud je v seznamu položek i položka Loan this title (Zapůjčit tento titul), pak jste na správné cestě. Nyní na položku Loan this title klepněte, čímž se přesunete na stránku, která vám umožní poslat knihu komukoliv ze svých přátel, konkrétně na zadanou e-mailovou adresu. Vaše elektronická kniha bude zapůjčena na dobu 14 dní, přičemž během této doby nebudete mít ke knize přístup – je to stejné, jako kdybyste vyndali klasickou knihu z knihovny v obývacím pokoji a zapůjčili ji známému.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?