Hlavní navigace

Sedm tipů pro Hlavní panel ve Windows - 1.díl

19. 6. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Dá se nějakým způsobem zefektivnit práce ve Windows vhodnou konfigurací Hlavního panelu?

Hlavní panel ve Windows, to je ten dobře známý panel s ikonkami, který se standardně nachází ve spodní části pracovní plochy. Ale není tu jen proto, abyste se dívali na hezké obrázky. Přečtěte si několik tipů, které vám pomohou s konfigurací Hlavního panelu a pomohou vám s jednodušším ovládáním Windows.

Úvod

Hlavní panel ve spodní části pracovní plochy toho umí daleko více než poskytnout snadný přístup k právě spuštěným aplikacím. Programy můžete připnout k Hlavnímu panelu, dále můžete připnout soubory k programům, spustit program jako správce a spoustu dalších operací.

Všechny níže uvedené tipy jsme otestovali ve Windows 7 a 10.

Tipy pro Hlavní panel

1: Připněte program k Hlavnímu panelu natrvalo: Při výchozím nastavení se na Hlavním panelu objevují pouze aktuálně spuštěné aplikace. Když program ukončíte, zmizí i jeho ikonka z Hlavního panelu. Pokud nechcete, aby ikonka aplikace po ukončení programu na Hlavním panelu zůstala, pak na ni klepněte pravým tlačítkem myši a z místní nabídky vyberte příkaz Připnout tento program na Hlavní panel (Windows 7), popřípadě příkaz Připnout na Hlavní panel (Windows 10).

Připnutí programu na Hlavní panel

2: Používejte klávesnici: Když stisknete klávesovou zkratku klávesa Windows-1, pak se spustí program, který je na Hlavním panelu jako první v pořadí. Pokud je již program spuštěný, pak operační systém přenese jeho okno do popředí. (Tip navíc: Ikonky na Hlavním panelu můžete uspořádat obyčejným uchopením a přetažením myší, čímž si nastavíte, který program spustíte konkrétní klávesovou zkratkou).

3: Otevřete naposledy otevřený soubor: Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku programu na Hlavním panelu. Otevře se místní nabídka, kde je velká pravděpodobnost, že v ní najdete seznam souborů, které jste v daném programu otevřeli naposledy. Klepnutím na příslušný soubor jej znovu otevřete.

Naposledy otevřený soubor v Hlavním panelu

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?