Hlavní navigace

Sedm tipů pro Hlavní panel ve Windows - 2.díl

20. 6. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Dá se nějakým způsobem zefektivnit práce ve Windows vhodnou konfigurací Hlavního panelu?

Předcházející díl

 

Hlavní panel ve Windows, to je ten dobře známý panel s ikonkami, který se standardně nachází ve spodní části pracovní plochy. Ale není tu jen proto, abyste se dívali na hezké obrázky. Přečtěte si několik tipů, které vám pomohou s konfigurací Hlavního panelu a pomohou vám s jednodušším ovládáním Windows.

Další tipy pro Hlavní panel

4: Připněte soubor k programu natrvalo: Soubory v místní nabídce, která se zobrazí po klepnutí pravým tlačítkem na ikonku na Hlavním panelu, časem zmizí, samozřejmě pokud je na toto místo nepřipnete natrvalo. Pokud je vámi požadovaný soubor už ve výše zmiňovaném seznamu, pak posuňte ukazatel myši na název souboru a poté klepněte na ikonku špendlíku, která se nachází vlevo od názvu souboru.

Připnutí souboru k seznamu souborů k aplikaci na Hlavní panelu

Pokud chcete připnout do místního seznamu soubor, který se ještě v tomto seznamu nenachází, pak otevřete složku, v níž se tento soubor nachází, a poté tento soubor přetáhněte na příslušnou ikonku Hlavního panelu. Jakmile se objeví zpráva týkající se připnutí k programu, pak soubor pusťte.

Připnutí libovolného souboru k seznamu souborů k aplikaci na Hlavním panelu

Vodorovná čára v místní nabídce odděluje připnuté soubory od naposledy otevřených souborů.

5: Změňte vlastnosti aplikace přímo z Hlavního panelu: Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku na Hlavním panelu. Objeví se místní nabídka, v níž pak opět klepněte pravým tlačítkem na program samotný, který se nachází ve spodní části místní nabídky. Z další místní nabídky, tentokrát od aplikace, vyberte příkaz Vlastnosti.

Zobrazení okna pro vlastnosti aplikace připnuté na Hlavním panelu

Nyní se ocitnete v dialogovém okně Vlastnosti daného programu. Zde můžete nakonfigurovat celou řadu nastavení, například v jakém okně se má program spouštět.

Vlastnosti aplikace

6: Spusťte program v režimu správce: Když klepnete pravým tlačítkem myši na ikonku na Hlavním panelu při současném držení kláves Ctrl-Shift, opět se zobrazí místní nabídka, v níž vyberte položku Spustit jako správce.

7: Snazší přístup ke složkám a podsložkám: Klepněte kamkoliv na Hlavním panelu, kde je volné místo, a z místní nabídky, která se objeví, vyberte položku Nástroje > Nový panel nástrojů. Tím spustíte program Průzkumník souborů, v němž se můžete přesunout na libovolný disk, popřípadě do libovolné složky -- osobně doporučujeme složku Knihovny. Jakmile klepněte na položku Vybrat složku, zobrazí se vám v Hlavním panelu kaskádovitá nabídka složek a souborů.

Zobrazení obsahu složky z Hlavního panelu

Byl pro vás článek přínosný?