Hlavní navigace

SEGA se neobjeví na GamesCom

7. 7. 2010

Sdílet

Herní výrobce SEGA se nezúčastní letošní „evropské E3“ – veletrhu GamesCom v Kolíně nad Rýnem.

Jde přitom o největší evropskou událost v herním průmyslu a zároveň o jeden ze tří hlavních veletrhů tohoto zaměření, a SEGA na žádném z nich dosud nikdy nechyběla. Japonský výrobce přitom potřebuje ke svým novinkám přitáhnout co největší pozornost a právě evropský GamesCom je určen i nejširší veřejnosti.

Jak toto překvapivé rozhodnutí zdůvodnil mluvčí japonské společnosti? „GamesCom 2009 byl pro nás velmi úspěšný a v rámci evropského kalendáře jde o nejdůležitější událost. Každopádně naše rozhodnutí, že se letos nezúčastníme, nemá nic společného s místem konání GamesCom a v žádném případě neznamená, že bychom se této významné akce nechtěli zúčastnit někdy v budoucnu. Zkrátka jde o komerční rozhodnutí, ke kterému jsme dospěli v letošním roce.“

Co hledat pod termínem „komerční rozhodnutí“? Firma má napjatý rozpočet a rok 2010 je pro ni hodně náročný. SEGA musela snížit počty svých zaměstnanců v Londýně a v San Franciscu.  Celkem propustila 73 lidí, což je 12 % z celkového počtu. Podle zatím nepotvrzených informací chce z finančních důvodů také stáhnout některé hry ze svého katalogu a sází zejména na svůj titul Vanquish, který by měl na trh přijít na konci roku. Každopádně analytici se shodují, že toto „komerční rozhodnutí“ může image značky SEGA poškodit.

 

Via: GameStar.ru

Byl pro vás článek přínosný?